18.1 C
Timișoara
luni 29 aprilie 2024

„2023: Din Timișoara, cu prietenie!”  O poveste despre fotografia de artă, mașini frumoase și alte ,,delicii” la Procar Timișoara | FOTO-VIDEO

Cu acest motto au aniversat lucrătorii PROCAR Timișoara cei treizeci de ani de existență a firmei. Ei cred că tărie că prietenia este unul din pilonii pe care se sprijină activitatea lor.

Pentru destui oameni, trei decenii sunt o picătură în eternitate, pentru alții înseamnă enorm de mult când acest ,,detaliu” presupune efort de afirmare pe o piață auto atât de acerb disputată.

PROCAR Timișoara, primul dealer oficial Škoda Auto din vestul țării și partener autorizat Volkswagen Service, se pregătește să celebreze trei decenii de angajament și excelență în capitala Banatului.

Cei 30 de ani de activitate în Timișoara a firmei „Pro Car”, care se vor împlini în curând, au fost un prilej de bucurie și mândrie pentru cele realizate până acum.

Echipa dealerului de autoturisme Škoda a încercat să marcheze anii scurși de la înființarea firmei într-un fel mai aparte. În loc de discursuri pompoase și festiviste și de tăieri de panglici reprezentanții companiei au organizat o întâlnire cu prietenii. Și cum era nevoie și de un pretext a fost ,,pusă în scenă”, în premieră, o expoziție foto cu o temă oarecum în afara interesului direct pentru automobile.

Așa stând lucrurile, organizatorii au reunit pe simezele salonului auto cele mai frumoase și mai reprezentative imagini ce povestesc vizual despre Timișoara culturală în anul pe cale să se încheie, curând.

Seria de manifestări aniversare a fost deschisă, marți seara, printr-un eveniment special – „2023: Din Timișoara, cu prietenie!” -, o expoziție de artă fotografică desfășurată în showroom-ul propriu, situat pe Calea Șagului 138B.

Expoziția adună imagini semnificative surprinse în capitala Banatului de fotojurnaliști timișoreni. Pe lângă maeștrii consacrați ai imaginii au mai fost invitați și participanții la un concurs adresat tuturor celor pasionați de fotografie.

A fost o ocazie minunată de a fi laolaltă, de a discuta despre fotografiile expuse, instantanee ce acoperă teme diverse: de la peisaje urbane și evenimente culturale, la portrete emoționante și momente cotidiene pline de viață.

„Evenimentul „2023: Din Timișoara, cu prietenie!” este în strânsă concordanță cu filozofia PROCAR – „Între prieteni!”. Expoziția se adresează și reflectă comunitatea din care facem parte – orașul nostru, Timișoara. Cu convingerea că o imagine valorează mai mult decât o mie de cuvinte, am dorit să oferim prietenilor noștri, care ne susțin constant, o expoziție de artă fotografică care să reflecte cele mai importante evenimente ce au avut loc în Timișoara în ultimul an. Imaginile expuse sunt creații fotografice artistice, realizate în stil de fotoreportaj, semnate de patru dintre cei mai talentați fotojurnaliști din presa timișoreană care și-au dorit să participe la acest eveniment special” au declarat organizatorii.

Iată câteva detalii despre fotoreporterii timișoreni implicați în promovarea orașului nostru:

Constantin Duma este unul dintre fotografii Revoluției. Licențiat al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, are o carieră impresionantă în jurnalismul fotografic. Lucrările sale au fost expuse în numeroase expoziții de prestigiu. În prezent este fotoreporter la Agenția Națională de Presă Agerpres.


Adrian Pîclișan
, unul dintre fotografii consacrați – profesie pe care o practică de 26 de ani -, a colaborat cu cele mai importante publicații și agenții de presă din lume.

Fotografiile sale au fost publicate în ziare de prestigiu, precum New York Times și Washington Post. În paralel, e implicat în mod direct în imaginea Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara. Este și unul din „oamenii de imagine” ai Guvernului, unde ocupă funcția de consilier, atât în cadrul Secretariatului General, cât și în echipa de comunicare a Ministerului Culturii.


Virgil Simonescu
a evoluat de la grafic designer la fotograf cu o carieră semnificativă în fotografia de presă, fotografie de produs, publicitară și evenimente private. Din anul 2014, este colaborator permanent al agenției naționale Inquam Photos.


Sebastian Tătaru
, absolvent al Facultății de Arte, s-a dedicat cu pasiune jurnalismului și fotografiei, lucrând pentru diverse instituții media, printre care Tion.ro, Actual Vest, Adevărul și Gazeta Sporturilor. De asemenea, e fotograf colaborator freelancer al agenției foto Mediafax, al agenției European Press Photo (EPA), al portalelor de știri sportive ProSport.ro, Sportpictures.eu și, ocazional, al altor agenții.

Expoziția „2023: Din Timișoara, cu prietenie!” cuprinde, de asemenea, o secțiune dedicată publicului larg.

PROCAR a lansat un concurs cu premii, deschis tuturor pasionaților de fotografie, inclusiv celor care creează imagini memorabile cu telefonul mobil. Acest concurs a fost promovat pe paginile de social media ale firmei și are câștigătorii săi, aleși de un juriu format din reprezentanți ai firmei și dintre cei patru fotografi profesioniști. Lucrările câștigătoare sunt expuse în showroom-ul din Calea Șagului, celebrând astfel creativitatea și talentul comunității din capitala Banatului.

Dar și iubitorii de fotografie de calitate ce au participat la concursul amatorilor au expus imagini la fel de interesante. Menționăm aici doar câștigătorii. Participanții au fost mult mai mulți.

– Marele premiu: Florin Gherasim

– Premiul „Între prieteni”: Tiberiu Fodor

– Premiul „Timișoara dragostea mea”: Claudiu Sciadei

– Premiul „Imagini cu suflet”: Rodica Turcan

– Premiul „Explorator urban”: Attila Tanacs

În afară de cadouri și diplome simbolice a mai fost oferit și un „premiu” aparte. Marele câștigător se va putea bucura timp de un weekend de un automobil din flota firmei pentru a-l testa în condiții reale de trafic.

PROCAR mulțumește tuturor celor care i-au fost alături pentru susținerea constantă în această călătorie dedicată sărbătoririi Timișoarei și a oamenilor săi.

„Ne mândrim că suntem parte a acestei comunități plină de prieteni și suntem nerăbdători să continuăm să contribuim la frumusețea și progresul orașului nostru”, mărturisește Mihaela Rusu, director general.

Nu trebuie uitați cei doi realizatori ai expoziției eveniment. Eugen Cocea, reprezentant ProCar, și Dan Coclici, jurnalistul care a gândit această formulă inedită, dar foarte reușită.

Despre PROCAR:

Cu o activitate de trei decenii, PROCAR Timișoara SA este primul dealer oficial Škoda Auto din vestul țării și partener autorizat Volkswagen Service. Showroom-ul Škoda și service-ul auto autorizat multimarcă este localizat pe Calea Șagului 138B, în Timișoara.

La sediul firmei, PROCAR oferă consultanță, finanțare și vânzări de automobile noi Škoda, iar în cadrul service-ului auto autorizat multimarcă oferă servicii atât pentru automobilele Škoda, cât și pentru Volkswagen. De asemenea, PROCAR comercializează piese de schimb și accesorii auto pentru brandul Škoda, iar în service-ul auto autorizat multimarcă se efectuează lucrări mecanice și de tinichigerie-vopsitorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :