20 de milioane de lei de la UE pentru trei drumuri județene din Timiș! Video

103

Consiliul Județean Timiș a reușit să reabiliteze mai multe drumuri județ ce erau în stare precară și totodată, absolut necesare pentru comunitățile din zonele respective. Au fost ceva fonduri la dispoziția CJT și s-a profitat de timpul prielnic din primăvară până în toamnă.

Vineri, 2 noiembrie, au fost semnate la sediul Palatului Administrativ trei contracte de finanțare între Agenția de Dezvoltare Vest și Consiliul Județean prin care vor veni de la Uniunea europeană, retroactiv, bani în valoare de 4,7 milioane de euro tocmai pentru a acoperi ce s-a cheltuit cu reabilitarea a trei din drumurile județene.

Aceste trei lucrări la drumuri județene sunt :
-Modernizare conexiuni rutiere pe DJ 588 Șemlacu Mare – Ferendia, km 9+500 – 13+935, L=4,435 km
-Modernizare conexiuni rutiere pe DJ 592D, Hitiaș – Bacova, km 25+568,50 – 34+026,50 L=8,458 km
-Modernizare conexiuni rutiere pe DJ 693B Iohanisfeld (DN58B)-Ivanda , km 0.0+000-6+700, L=6,7 km

Lucrările aferente acestor șantiere au însumat peste 22 de milioane de lei, iar acum, prin contractele semnate se vor primi înapoi fonduri de circa 20 de milioane de lei.

”Aceste trei proiecte de infrastructură au fost prevăzute din fonduri proprii ale consiliului județean. Acum a apărut această axă pe infrastructură rutieră, dându-ne posibilitatea să depunem aceste proiecte, dându-ne posibilitatea să revină în bugetul consiliului județean aproape în totalitate banii din aceste proiecte… această sumă va putea fi redirecționată la construcția de buget pe anul 2019 spre alte obiective de investiții, în principiu tot pentru infrastructură rutieră”, a explicat mersul lucrurilor, președintele Călin Dobra.

Semnatarii acestor contracte au fost Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ