20 de maşini s-au tamponat pe o stradă în doar două ore. Firma de salubritate, amendată pentru că nu a curățat poleiul

40

Poliţiştii au amendat firma care trebuia să cureţe poleiul de pe strada Ştefan cel Mare din Sibiu, după ce miercuri, pe această stradă, pe viaductul de la ieşirea din oraş, au avut loc opt tamponări în care au fost implicate 20 de maşini, potrivit polițiștilor sibieni.

„La data de 24 noiembrie, în intervalul orar 7,30 – 11,00, în municipiul Sibiu, poliţiştii Biroului Rutier Sibiu au fost solicitaţi să intervină pe strada Ştefan cel Mare, pe viaduct, la ieşirea din municipiu, unde mai multe autovehicule au fost implicate în evenimente rutiere soldate cu pagube materiale. Este vorba despre 8 tamponări în care au fost implicate în jur de 20 de autovehicule”, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

5 dintre accidente au fost soluţionate de către poliţiştii rutieri, iar 3 au fost soluţionate prin constatare amiabilă.

„Din cercetările efectuate de către poliţişti a rezultat că evenimentele s-au produs fie pe fondul vitezei neadaptate, fie pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă în mers, o cauză generatoare, comună tuturor tamponărilor fiind şi faptul că drumul nu a fost întreţinut corespunzător, partea carosabilă fiind acoperită cu polei”, se mai arată în comunicat.

„Administratorul drumului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.045 de lei pentru neîndeplinirea atribuţiilor de întreţinere şi menţinere a părţii carosabile pe timp de iarnă, fapt ce a pus în pericol siguranţa circulaţiei rutiere”, mai spun polițiștii.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ