Două săli polivalente de 16.000 de locuri în Timiş? Robu face primul pas pentru Timişoara

351

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a cerut consilierilor locali să aprobe o rectificare bugetară pentru a aloca deja bani unui studiu de fezabilitate pentru ceea ce doreşte el să fie o sală polivalentă de mare anvergură, în orașul pe care îl conduce. Solicitarea a primit 15 voturi pentru şi a fost aprobată.

Potrivit rectificării bugetare cerute de edilul şef, anul acesta vor fi alocaţi 400.000 de lei, iar din 2018 se ia un credit de un milion de lei pentru prima etapă a investiţiei.

Consilierul independent, Adrian Orza, a intervenit, spunându-i primarului că ar fi mai bine să aştepte să primească sau să solicite de la Guvern un punct de vedere oficial pentru a fi siguri că cei de la Compania Naţională de Investiţii vor ridica sala la Giroc sau nu o vor mai ridica deloc.

Nicolae Robu susţine că Guvernul a decis ca Timişoara şi Iaşi să fie scoase de pe lista de investiţii pentu săli polivalente. Aleşii PNL au căutat un răspuns la colegii din PSD, partid aflat la guvernare, dar aceştia nu au putut răspunde „din postura de aleşi locali nu de guvernanţi”.

Dan Idolu, social democrat, a sugerat ca primăria şi Consiliul Local să trimită o solicitare oficială către Guvern pentru că răspunsul ar veni în maximum o săptămână. Se vor cere şi lămuri de la Guvern, dar aleşii au decis să meargă înainte şi să plătească ,,SF-ul„ propus de Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ