150 de copii talentați din Banat expun icoane la Muzeul Catedralei Mitropolitane

42

Vineri 19 aprilie, de ora 16,00, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timişoara va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane bizantine Lumina Florilor de Paşti, unde vor expune peste 150 de copii talentaţi din Banat.

Expoziţia este organizată de Arhiepiscopia Timişoarei în colaborare cu Atelierul de pictură Buna Vestire, Şcoala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul şi Primăria Timişoarei cu prilejul sărbătorilor pascale.

La fel, ca în anii precedenţi, alături de organizatori au fost mai multe şcoli şi licee din judeţul Timiş, întrucât au trimis lucrări ale elevilor, care au mai participat la diverse concursuri de icoane desfăsurate la nivel judeţean sau naţional.

”Manifestarea culturală din pragul ,,Floriilor”, ajunsă la a cincea editie, vine să ne aducă aminte atât de ramurile purtate în mâini de cei ce-l aşteptau pe Domnul Iisus Hristos în Cetatea Ierusalimului, cât şi de chipurile blânde ale copiilor, reflectate ca adevărate icoane ale bucuriei, ce cântau pe străzile Cetăţii Sfinte: ,,Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel !” (Ioan 12,13)”, transmit organizatorii.

Vernisajul va fi deschis de violonista Iuliana Cîmpean cu un moment artistic.
Expozanţii vor primi diplome de apreciere pentru talentul lor de viitor artist plastic, dar şi un pachet cu dulciuri oferit de Primăria Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ