15.000 de lei amendă pentru un bătrân prins fără declarație. Omul a ieși din gospodărie după animale

201

N-ați auzit probabil de satul Dobrota din comuna prahoveană Gornet-Cricov. Și asta pentru că nu se petrecuse încă ce vă vom relata în continuare. De astăzi înainte, liniștitul sătuc va intra, fără îndoială, în istoria acestei perioade bulversate de pandemie.

O dimineață ca oricare alta din viața unui bătrânel din Dobrota s-a transformat în doar câteva minute într-un coșmar. Ieșit în fugă pe poarta ogradei pentru a-și prinde cele opt oi care scăpaseră la iarbă verde, omul a fost surprins „în flagrant” de un polițist zelos. Venit, din câte se pare, la pontul dat de un vecin „binevoitor”.

Cum nu deținea declarația pe proprie răspundere în care ar fi trebuit să specifice motivul (bine întemeiat) pentru care a alergat după oi, bătrânul a fost ars la buzunar cu o sumă care întrece orice imaginație: 15.000 de lei! Probabil nici până la sfârșitul vieții nu va putea achita acești bani.

L-a înjurat pe polițist?
Ce-a consemnat polițistul în acte?

Iată textul, demn de piesele lui Cehov: „A fost depistat în comuna Gornet-Cricov, sat Dobrota, pe domeniul public, fiind în apropierea terenurilor extravilane din sat. Acesta nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere, pentru a părăsi domiciliul, menționând că a părăsit domiciliul pentru a ieși la păscut cu oile, fără a fi angajat, acesta nereprezentând un motiv întemeiat.”

Nepoata bătrânului a dezvăluit pentru publicația Observatorul prahovean că a încercat să înțeleagă de la polițist ce s-a întâmplat, acesta spunându-i că ar fi fost înjurat de bătrân, fapt pe care nu l-a mai consemnat în procesul verbal, neluând nici măsura legală, în cazul în care era adevărat.

7.500 în 15 zile
Că l-a înjurat sau nu pe polițist, amenda-record rămâne. Cum o va achita bătrânelul din pensia de 700 de lei rămâne însă un mister. De remarcat că i s-a acordat șansa de a plăti jumătate din amendă. Cu o condiție împovărătoare însă: să facă acest lucru în maximum 15 zile.

Nepoata bătrânelului a mai declarat pentru publicația amintitită că vor contesta în instanță amenda zelosului polițist.

De remarcat, în aceste vremuri nenorocite, „solidaritatea” românilor. Ce-ar mai fi de adăugat? Nimic.
Sursa: EVZ

LĂSAȚI UN MESAJ