Plimbări ca în povești, cu trăsuri mânate de vizitii, într-un mare oraș din vestul țării!

673

Consilierii locali municipali au dat undă verde proiectului de hotărâre ce vizează Regulamentul de desfășurare a transportului de agrement cu trăsuri în municipiul Arad, proiect realizat la inițiativa fostului consilier local municipal Geanina Pistru și a consilierului local municipal Bogdan Boca.

Hotărârea reglementează transportul pentru firmele care au cai și trăsuri. Aici avem niște condiții foarte clare, trebuie să fie autorizate, caii să fie în regulă, trăsura să aibă utilajele, atașamentele, totul la un anumit standard. Trăsurile de la Zilele Aradului erau doar în mare parte așa, nu erau reglementate. Și ca să evităm situații cum au fost la Zilele Aradului când veneau anumiți prestatori de serviciu de genul ăsta, o să avem doar firme care sunt autorizate. Sunt mai multe firme înregistrate la Registrul Comerțului, noi am luat codul CAEN de acolo. Pentru a evita probleme, am făcut aceste specificări în regulament”, ne-a spus consilierul local municipal Bogdan Boca.

Ragulamentul prevede un anumit tip de hamuri, un anumit tip de uniformă pentru vizitiu, iar curățenia trebuie asigurată de proprietarii trăsurilor și ai animalelor.  În cazul nerespectării celor stipulate în regulament, se vor da amenzi de până la 1500 lei.

Plecarea cu trăsurile se va face în fiecare sâmbătă și duminică, din fața Palatului Cultural și va urma un traseu prestabilit prin centrul Aradului. Momentan nu se știe exact data de când acest serviciu va fi disponibil în Arad, însă consilierul local municipal Bogdan Boca ne-a spus că regulamentul va intra în vigoare la 10 zile de la ziua aprobării lui (28 iulie), după care o să mai dureze aproximativ 2 săptămâni până ce se realizează toată documentația necesară.

Noi am fi vrut să inaugurăm plimbările mult mai repede anul acesta, însă a fost o problemă cu transparența, căci la transparență se necesită 45 de zile”, ne-a spus Boca.

L-am întrebat dacă la ediția de anul acesta a Zilelor Aradului proprietarii de trăsuri care au participat anul trecut vor putea să mai participe și acum, iar Bogdan Boca ne-a răspuns că va putea să participe toată lumea, cu condiția să îndeplinească condițiile din regulament. „Dacă cei care au prestat până acum sunt înregistrați, au codul CAEN pe înregistrare la ORC și îndeplinesc condițiile pentru cai, să aibă carnet de sănătate, să aibă o anumită stare, iar conducătorii de atelaj îndeplinesc și ei condițiile, atunci nu e nicio problemă”, a spus consilierul.

Am dorit să știm dacă există și o limită de persoane care se pot înscrie, o limită de trăsuri, iar consilierul Boca ne-a spus că ținând cont că la ORC nu există un număr atât de mare de prestatori înregistrați, nu există nicio constrângere. Există în jur de 10-15 prestatori maxim.

sursă: specialarad.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.