„Penalii” trebuie sancționați la fel ca cei nepenali, cred cei din USR

107

„Ne exprimăm profunda indignare și dezamăgire față de reacțiile și atitudinea primarului Timișoarei, domnul Nicolae Robu, și față de modul abuziv în care acesta înțelege să își exercite prerogativele de edil al orașului Revoluției din 1989.”, spun cei din USR Timișoara.

Solicitat ieri de către senatorul USR Nicu Fălcoi să semneze pentru susținerea inițiativei „Fără penali în funcții publice”, domnul Robu a refuzat vehement.

”Vizibil iritat, domnul primar nu s-a rezumat, însă, doar la a ne refuza, ci le-a dat dispoziție să ne sancționeze agenților Poliției Locale apăruți imediat în zonă.

Și, pentru a-și confirma veleitățile antidemocratice, întâiul ctitor al urbei a trasat sarcini precise polițiștilor locali, care au fost puși în dificultate, fiind nevoiți să găsească o încadrare juridică pentru „delictul” decis de domnul Robu.

Faptul că primarul a declarat, cu dezinvoltură, că domnia sa este cel care decide și dispune polițiștilor locali ce fel de măsură de sancționare se impune este, în egală măsură, alarmant și revoltător. Dumnealui și-a dezvăluit, o dată în plus, profilul psihologic: un om ce consideră acest oraș moșia lui, o gândire iliberală, specifică și vătafului de Teleorman, Liviu Dragnea.

Inutil de descris situația ingrată în care au fost puși polițiștii locali de atitudinea domnului Robu. Este de ajuns să menționăm faptul că a fost nevoie de prezența la fața locului a 5 polițiști locali și a unui consilier juridic pentru ca, la capătul a aproape două ore de deliberări, să fie redactat un proces verbal căruia îi pot fi imputate neajunsuri de fond semnificative.

USR Timișoara înțelege să își formuleze public dezacordul față de atitudinea edilului Nicolae Robu și față de acest gen de practici menite să sufoce orice formă de manifestare cetățenească liberă și democratică. Indicațiile date polițiștilor locali de a-i sancționa cu avertisment pe membrii echipei noastre vorbesc cât se poate de elocvent despre incapacitatea domnului Robu de a evada din tiparele de gândire USL-iste, cărora încă le este tributar.

Condamnăm felul în care domnul Robu a înțeles să reacționeze în circumstanțele descrise mai sus, considerând că acesta reprezintă o rușine atât pentru Timișoara, cât și pentru partidul al cărui membru este.

Totodată, adresăm un apel tuturor timișorenilor care păstrează viu în spirit mesajul Proclamației de la Timișoara să ni se alăture și să susțină campania „Fără penali în funcții publice”. Solidarizarea în jurul acestui deziderat este semnalul curățirii clasei politice. Românii merită să fie reprezentați și conduși de persoane oneste și integre.

În numele USR Timișoara,
Echipa de șase membri a căror sancționare a fost dispusă de domnul primar Nicolae Robu,
Nicu Fălcoi, senator și vicepreședinte USR Timiș
Ruben Lațcău, vicepreședinte USR Timișoara
Alexandru Vărzaru, vicepreședinte USR Timiș
Petre Mihăieș, vicepreședinte USR Timișoara
Mihaela Paula Rusu, membră în Biroul Local USR Timișoara
Rami Ali-Ahmad, membru USR Timișoara
Dan Bodnariuc, membru USR Timișoara”.

LĂSAȚI UN MESAJ