Zoltan Nemeth crede că într-o săptămână va fi prefect VIDEO

58

Luni a avut loc o conferință a liderilor USR Timiș despre ultimele noutăți din politica națională cu reflecsie directă în administrația locală. Cristian Moș a prezentat public pe colegul său Zoltan Nemeth care e opțiunea formațiunii pentru postul de prefect al județului Timiș. Sigur că „marea noutate” nu este deloc nouă și nici surpriză deoarece se șia deja de o săptămână despre această alegere.

Actualul prefect, Liliana Oneț, se află încă în concediu medical după accidentul suferit dar asta nu însemnă, în opinia lui Nemeth, că nu ar putea prelua funcția în cel mult o săptămână, poate pe 8 sau 9 martie. Este cunoscut faptul că prevederea ce stipula că un prefect era obligatoriu „apolitic” nu mai este de actualitate. Oricum fiecare formațiune ce venea la guvernare își punea „apoliticul” său și era o cutumă că acesta trebuia să plece lăsând locul altui „apolitic” al altui partid. Acum nu mai e nevoie de această formă mascată de a face politica unui guvern ca independent. Înalții funcționari pot face parte dintr-un partid politic fără a mai asunde acest fapt.

„…noile mandate încep în jurul datei de 9 martie, ordonanța care modifică codul administrativ postul de prefect din o funcție administrativă în una politică. Mandatele actuale încetează în 30 de zile, ordonanța spune că legea intră în vigoare la trei zile zile de la publicare și spune că va fi efectivă în 30 de zile de la intrarea în vigoare. Deci pe data de 8 sau 9 martie se poate intra în funcție. Doamnei prefect îi doresc recuperare cât mai rapidă. Penru că se află în concediu medical, aceasta nu modifică problema. Doamna prefect a fost numită prin detașare. Oneț are raport de serviciu cu altă autoritate. Mai există o prevedere juridică, se referă la încetarea e drept a acestor mandate”, a declarat actualul consilier județean, ce va deveni prefect, Zoltan Nemeth.

Pentru a nu fi bănuit că este un novice în politică, Nemeth a precizat că este membru fondator al USR în județul nostru. De asemenea a mai adus la cunoștiința publicului câteva date personale din acre se evindențiază activitate de avocat. Dar exercitarea acestei meserii nu este în mod obligatoriu și o legătură cu grupurile pe care le-a apărat. Și-a făcut doar datoria de specialist în științe juridice. „Am observat că este o tendință în anumite medii de a identifica un avocat care devine persoană publică cu clienții săi. Din păcate, la medici și avocați nu treci prin cele mai fericite momente ale vieții tale. Faptul de a acuza un avocat că și-a reprezentat cu profesionalism un client cred că excede un pic activitățile avocatului. Mai mult nu pot să vă spun”, a accentuat idea independenței unui avocat, policianul Zoltan Nemeth.

LĂSAȚI UN MESAJ