Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită pe ger în Parcul Alpinet. Foto-video

272

În ciuda faptului că timpul nu s-a arătat prea prietenos şi nu a fost prea favorabil, ISU Banat a sărbătorit astăzi „Ziua Protecţiei Civile”. Acţiunea s-a desfăşurat în Parcul Alpinet din Timișoara.

Manifestările de astăzi au fost desfășurate cu prilejul celei de-a 85 aniversări a Zilei Protecţiei Civile din România şi au fost organizate de Compartimentul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Banat” al județului Timiș.

Cu toate că vremea a fost destul de rece, programul s-a desfăşurat ca la carte cu defilarea ambarcațiunilor pe Canalul Bega, cu participarea Formațiunii de Intervenție și echipei de cercetare-canină din cadrul SALVO Timișoara și Rescue TM. De asemenea a avut loc şi un amplu exercițiu demonstrativ cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor de intervenție din cadrul ISU Timiș și SALVO Timișoara, în vederea îndeplinirii măsurilor specifice în situația producerii unor inundații pe cursul râului Bega și găsirea unui obuz din cel de-al doilea Război Mondial, suspect că ar avea încărcătură chimică, în Parcul Alpinet.

Cei prezenţi au stat cuminţi, unii dintre ei chiar şi în formaţie, şi în poziţie de drepţi, deși ninsoarea nu a contenit să cadă.

“În fiecare an sărbătorim pe 28 februarie, “Ziua Protecţiei Civile” din România, care este un concept introdus în 1933, şi astăzi tot ce înseamnă situaţie de urgenţă, situaţie de protecţie civilă, acţiuni care vin în sprijinul populaţiei. În acest sens, scopul acestui exerciţiu este de a relaţiona cu celelalte entităţi, cum ar fi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, în misiuni comune”, a spus inspectorul şef ISU Banat, Lucian Vasile Mihoc.

Exerciţiul de azi a avut drept scop creşterea debitului de pe Bega, impunându-se protejarea unor spaţii limitrofe râului Bega, fiind folosit un dig modular, şi în urma aluviunilor, un element de muniţie ce a rămas neexplodat din Războiul Mondial, a fost adus la suprafaţă, cu personal specializat.

Manifestările au continuat în Piața Libertății, unde au avut loc activităţi de informare privind prevenirea în domeniul situaţiilor de urgenţă, dar și prezentarea echipamentelor și tehnicii şi din dotare echipelor cercetare-salvare pe cursuri de apă, salvări din medii periculoase, echipa tehnică, echipa medicală și echipa cercetare canină.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.