Ziua Națională, sărbătorită în Parcul Central. A fost în egală măsură și ziua copiilor cu drapele | FOTO-VIDEO

322

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României au început azi înainte de prânz în Parcul „Anton Scudier” sau Central, cu bine-cunoscutele manifestări religioase dar și militare.Pe platoul din fața monumentul ostașului cu drapel, manifestările au început cu prezentarea onorului apoi salutarea Drapelului de Luptă al militarilor. Momentul intonării Imnului Național al României a fost acompaniat în gând de unii mai timizi sau de aproape toți ceilalți cu vocea plină de emoție.

Un sobor de oamnei ai bisericii au ținut un scurt serviciu religios în amintirea celor plecați dintre noi pentru această țară.

La ceremonie, autoritățile locale au fost reprezentate de însuși primarul Timișoarei Dominic Fritz precum și de viceprimarul Cosmin Tabără iar, de la nivel județean, a venit vicepreședintele CJ Timiș Cristian Moș.

Au urmat câteva discursuri deloc oficioase ale autorităților locale și județene care au marcat în câteva cuvinte de suflet importanța aducerii aminte de cei care cu un secol în urmă au realizat punctul de cotitură al istoriei române.

Mai apoi s-au depus coroane de flori sau simple buchete, iar festivitatea s-a încheiat cu defilarea unui detașamentului de onoare al militarilor de la garnizoana orașului.

Trebuie spus că deși regulile ce au fost date pentru a „lupta” împotriva pandemiei sunt încă în vigoare, nimeni nu s-a formalizat. Nu s-a cerut mult contestatul certificat verde și nici accesul nu a fost limitat cum se vorbea inițial. Totul spre bucuria bunicilor și părinților care și-a adus prichindeii „să vadă soldații” și să fluture stegulețe. Deși regulile au fost relaxate nu a fost un mare aflux de public. În maximum jumătate de oră s-au încheiat festivitățile.
Se poate spune că acest 1 Decembrie a fost în același timp și o zi a copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ