Ziua națională a României pe ritmuri de nai și țambal

170

Vineri, pe 1 Decembrie, de Ziua României, timișorenii sunt invitați la o seară cu muzică tradițională românească unde folclorul autentic din diferite zone ale țării va fi vedeta. Duo-ul de excepție format din naistul Mădălin Luca și Mircea Ardeleanu jr. (țambal) va concerta începând cu ora 21.00 în Bastion Theresia, la Restaurantul Amphora.

Mădălin Luca este un naist român care a abordat diferite genuri muzicale de-a lungul carierei sale, imprimând fiecărei note muzicale propriul stil de interpretare – muzica tradițională românească, muzica clasică, jazzul și world music. Acesta a participat încă de la începuturile carierei sale la diferite festivaluri și concerte în Romania, Europa și Asia.
Pentru Concertul de nai & electronic and experimental sounds a fost distins în anul 2009 cu Trofeul pentru compoziție & Premiul special pentru aranjament orchestral la Festivalul Internațional de Jazz, în Sibiu, iar în anul 2006, trupei „Young Blood”, din a cărei componentă făcea parte i s-a acordat premiul I la Festivalul Internațional de Jazz, tot în Sibiu.

Mircea Ardeleanu jr. este un tânăr muzician a cărui valoare a fost confirmată atât de către specialiști cât și de public datorită talentului, profesionalismului și autenticității cu care abordează diferite genuri muzicale – muzica tradițională românească, muzica clasică și jazz.
Mircea Ardeleanu jr. este fondator și coordonator al Orchestrei de Folclor a Facultății de Muzică a Universității de Vest Timișoara.

Sub titlul ”Săptămâna românească”, până în 3 decembrie, Restaurantul Amphora promite o săptămână întreagă cu voie bună, specialități românești și vinuri alese.

24169593_1635381396504834_276130802_o

LĂSAȚI UN MESAJ