Ziua Mediului a adus prichindeii la Centrul Aquapic Foto – Video

143

Printre multe alte zile internaționale de mai mare sau mai redusă relevanță este una ce ar trebui să implice serios pe oricine.

Ziua Internațională a Mediului este marcată, anual, la fiecare început de vară pe data de 5 iunie. Și nu este de azi sau de ieri. Chiar în epoca defunctă era în calendarele oficiale. A fost pentru prima dată o zi oficială în anul 1972 și reprezintă elementul cel mai important al Programului pentru Mediu al Națiunilor Unite.

Și la noi la Timișoara această zi importantă pentru noi toți, nu doar pentru cei ce doresc o viață curată, a fost sărbătorită la fosta uzina de apă Industrială unde se află Centrul experimental pentru copii Aquapic din Fabric.

Centrul Aquapic a fost renovat anul trecut, în 2017, în incinta uzinei de apă industrială. Oricum nu mai avea o utilitate directă. Uzinele de acum își rezolvă necesarul de apă prin alte mijloace, nu ca acum un secol în urmă când a fost inaugurată în 1916. Aquatim, fundația Aquademica și Asociația Urban Survey și-au dat mâna și impreună cu o finanțare de 75.000 de euro au realizat o treabă atât de interesantă și utilă.

Porțile deschise au lăsat de înțeles oricui, că este bine venit. Mai ales cei mai mici au venit în număr mare. Ei știu că aici se pot juca în voie, dar pot afla multe noutăți ce să le astâmpere curiozitaea.

Micuții au participat la o sărbătoare inedită ce le era rezervată. În colaborare cu Administrația Bazinală a Apelor Banat, dar și cu Teatrul Pentru Copii și Tineret Merlin, Aquatim a pregătit un spectacol interactiv în aer liber, oferit de actori ai Teatrului Merlin.

A fost o Nouă Poveste a Scufiței Roșii, dar văzută mai altfel. Actorii au colaborat cu cei mici pentru a duce la bun final vechea poveste. De asemenea, au mai vizitat și alte obiective ce le-a incitat curiozitate. Prin joacă au aflat cum curge apa, de ce plouă, din ce este formată zăpada.

Copiii au fost deosebit de încântați de ce au văzut și vor să mai revină cât mai des. Apă la robinet să fie, că prichindei curioși se găsesc.

LĂSAȚI UN MESAJ