Ziua Internațională a Conștientizării Autismului a „colorat” Piața Libertății în albastru FOTO

167

Aproximativ 200 de timișoreni și-au dat întâlnire, în această seară, în Piața Libertății pentru a marca, pentru cel de-al optulea an consecutiv, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. Fundația „Pentru Voi” a înscris capitala Banatului în rândul marilor orașe ce susțin la nivel mondial campania „Light It up Blue” prin iluminarea în albastru a frumoasei clădiri a Primăriei Vechi.

În această seară, peste tot în lume, mii de clădiri importante și case sunt iluminate în albastru, culoarea autismului, pentru a susține milioane de persoane și familii din toată lumea afectate de autism.

Printre cei care au participat la evenimentul organizat în Piața Libertății s-au numărat persoane cu dizabilități intelectuale beneficare ale Fundației „Pentru Voi”, familiile și aparținătorii acestora, angajați, voluntari, prieteni și simpatizanți ai cauzei. Înainte de Primăria Veche să fie iluminată în albastru, participanții au împărțit pliante trecătorilor și au lansat baloane albastre cu mesaje de acceptare a persoanelor cu dizabilități intelectuale.

„Să folosim „albastru” pentru a atrage atenția comunității noastre asupra autismului, pentru a arăta că ne pasă de concetățenii noștri care au nevoie de servicii sociale și de respect și înțelegere„, a declarat Laila Onu, directorul Fundației „Pentru Voi” din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ