Ziua Culturii Naționale la BJT

47

Ziua Culturii Naţionale a fost celebrată pentru prima dată în urmă cu zece ani, la 15 ianuarie, data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

După 10 ani – un eveniment de zece.
Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, cu începere de la ora 15.00, reprezentați ai minorităților din Banat se vor întâlni la Secția de Arte ,,Deliu Petroiu” din cadrul Bibliotecii Județene Timiș ,,Sorin Titel”, situată în incinta Complex Bastion Maria Theresia, Corp A, Timișoara, pentru a celebra Ziua Culturii Naţionale.

Cultura și cultura minorităților reprezintă o contribuție importantă la proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Cu această ocazie se va putea vizita și expoziția care prezintă documente inedite referitoare la viața și opera lui Mihai Eminescu din colecția Secției Documentar-Periodice și a Secției de Arte ,,Deliu Petroiu”, din cadrul BJT, cât și lucrări realizate în 2019 de tineri plasticieni din cadrul Liceului de Arte, din Timișoara, care reflectă felul în care aceștia percep poezia lui Eminescu, dincolo de clișeele didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ