Zimbri din Germania au venit să se alăture celor din rezervația de la Armeniș

58

Rezervația de zimbri de la Armeniș, județul Caraș-Severin s-a îmbogățit cu noi exemplare. Alți 7 zimbri au ajuns la Armeniș și se alătură celor 25 de animale aflate în rezervația din Caraș-Severin. Este vorba de 5 femele și 2 masculi, aduși din Germania, care, în acest moment, se află în perioada de aclimatizare, spune Marina Druga, managerul de proiect al Asociației LIFE Bison, care se ocupă cu reintroducerea zimbrilor în mediul lor natural, în România.

„În mod normal, până în 21 de zile, țarc de aclimatizare sau țarc de carantină sau supraveghere oficială. Este o perioadă obligatorie impusă de legislație în care zimbrii sunt urmăriți de medicul veterinar și de rangerii noștri aproape în permanență ca să vedem dacă dau semn de slăbiciune sau boală, după care sunt eliberați într-un țarc mai mare, noi îl numim țarc de resălbăticire, unde sunt ținuți de la o lună la două luni. Apoi se fac toate formalitățile oficiale pentru a fi repuși în libertate”, explică Marina Druga.

Înainte de aducerea lor în țară, zimbrii, care provin din 3 rezervații din Germania, au petrecut șase luni împreună, pentru a forma legături care să contribuie la aclimatizarea lor în noua casă.

Sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ