Zilele Cartierului Freidorf la a XI-a ediţie, cu chef şi voie bună (foto+video)

655

Vineri s-a dat startul celei de-a XI-a ediţii a Zilelor Freidorfului, care vor ţine până duminică seara. Acţiunea a debutat dimineaţa cu activităţi sportive şi a continuat până târziu în noapte cu muzică, mici şi bere, în parcul Petofi Sandor.

Distracţie a fost din plin atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici, la care toate au fost pe gustul lor. Dacă părinţii s-au oprit la o bere sau un suc, la care au adăugat o coastă, un mic sau o hamsie, şi ca tacâmul să fie complet şi o clătită, cei mici s-au distrat pe topogane, maşinuţe, trenuleţe, ringhişpiluri, tir, sau au plutit în vaporaşe sau baloane pe apă, totul la început în acordurile muzicii de jazz, apoi cu muzica populară, ce a mers la sufletul fiecăruia.

De 11 ani, Zilele cartierului Freidorf au loc în primele trei zile ale lunii septembrie: „Este cea de-a XI-a ediţie, unde lumea se întâlneşte şi socializează, este un cartier cu o populaţie de 10.000 de locuitori, de toate etniile, cartierul datând din 1723. Cântăreţii ce vin la noi în zonă sunt cei din zona Banatului, dar în acest an avem şi solişti din alte zone, Moldova, Oltenia, Bihor. Cei mai cunoscuţi care vor urca pe scenă sunt Nicoleta Voica, Adrian Stanca, Dumitru Stoicănescu, Doriana Talpeş, Gavril Puşcaş”, a spus profesorul Mitică Ioviţă, preşedintele Consiliului Consultativ de Cartier Freidorf.

Această dimineaţă a debutat cu concurs de şah şi table, iar după amiază, de la orele 17,00, teatru pentru copii cu piesa ”Prâslea cel voinic şi merele de aur”. De la ora 18,00 vor urca pe scenă pentru a încânta sufletele freidorfenilor Nicoleta Voica, Claudiu Tărnăuceanu, Bogdan Firu şi alte nume, mai mult sau mai puţin cunoscute, alături de Ansamblul folcloric „Pusta Banatului”.

Să nu vă grăbiţi, căci programul nu s-a terminat, ci continuă, tot cu muzică populară, susținut de Ansamblul „Edera Freidogeana”, soliștii Florica Faur, Gavril Puşcaş, Roman Cistelecan, Maria Brateş, Gabi Ardelean şi Rodica Mladin, iar de la orele 22,30, discotecă în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ