Zilele cartierului Cetate din Timișoara

703

Consiliul Cartierului Cetate, Primăria Timișoara, Casa de Cultură Timişoara, Filarmonica Banatul Timişoara și Muzeul Naţional al Banatului pregătesc o mare sărbătoare a cartierului central al orașului.

Lista manifestărilor va urma un program ce arată cam așa:
Vineri12 mai 2017
Ora 19.00, la Filarmonica Banatul Timişoara – concert dedicat Zilelor Cartierului Cetate Timişoara
Sâmbătă 13 mai 2017
ora 10.00, la Muzeul Național al Banatului, Bastionul Theresia, Salon Vega va avea loc un inedit concurs de istorie a Timișoarei dedicate elevilor cu participarea școlilor din Cartierul Cetate, dar și a celorlalte școli şI licee din Timișoara.
ora 11.00, Muzeul Național al Banatului, Bastionul Theresia, Salon Vega, Călătorie în timp – lecție interactivă de istorie, prezentare de arme și tehnici vechi de luptă, concert de muzică veche și show de reconstituire istorică (reenactment) cu artiștii și trainerii trupelor Peregrinii și Teatrul Portabil.
ora 12.00, Muzeul Național al Banatului, Bastionul Theresia, Salon Vega, Istoria prezentată în documente, – prezintă prof. Adrian Deheleanu, Muzeul Național al Banatului. Proiecție film documentar istoric.
Ora 17. 00, Piața Libertății –Fantasia – spectacol pentru copii cu Eva Labadi și trupa Phantasia
Ora 19.00, Amfiteatrul din Piața Sf. Gheorghe, Timişoara ,,CANTICUM BELLATOR – LEGENDELE CETĂŢII ‘’ spectacol de muzică istorică, dansuri vechi, teatru medieval cu menestrelii Timișoarei, Peregrinii și invitații lor de la Teatrul portabil și școala barzilor. Spectacolul se va încheia cu un alai care îi va purta pe spectatori pe străzile Cetății până în Piața Unirii din Timişoara, unde va fi reînviată arta veche a spectacolelor de stradă într-un show care va prefața seara de muzică cultă din Domul Romano- Catolic.
Ora 20.30, Domul Romano-Catolic din Piața Unirii- Concert de orgă – muzică vechii Cetăți, cu prof.dr.Felician Roşca
Duminică 14 mai 2017
Ora 19.00, Catedrala Mitropolitană Timişoara Concert de imnuri religioase în interpretarea Corului Catedralei
Ora 19.00, Parcul Rozelor, Artiștii Cetății, concert al trupelor Peregrinii, Thea and the Skywalkers, Neon și Epoka.
Ora 20.30, Parcul Rozelor, spectacol oferit de Ansamblul Timișul.

LĂSAȚI UN MESAJ