„Zilele Carierei”, târg cu oferte de muncă și practică de nerefuzat pentru studenți și absolvenți, organizat de Politehnica

379

Universitatea Politehnica din Timișoara sare în sprijinul studenților și absolvenților care sunt în căutarea unui loc de muncă în domeniul în care învață sau să urmeze stagii de practică sau de internship. Instituția de învățământ superior organizează, astăzi și mâine, cea de-a opta ediție a evenimentului „Zilele Carierei”.

Acțiunea reprezintă, de fapt, un târg de oferte pentru studenți, masteranzi și absolvenți, care sunt de nerefuzat. 57 de companii doresc să angajeze tineri în cadrul evenimentului. Potrivit organizatorilor, la acțiune sunt așteptați aproximativ 6.000 de participanți, printre care și elevi de liceu.

Totodată, programul evenimentului cuprinde, pe lângă cele două zile de stand, și prezentări de cariere și oameni de succes, interviuri și simulări de interviuri, prezentări de companii, concursuri tematice, traininguri tehnice și vizite în companii.

Inedit este faptul că în cadrul ediției din acest an a „Zilelor Carierei” va avea loc și acțiunea „De vorbă cu specialiștii”.

“Au avut loc acțiuni premergătoare în care studenții au învățat cum să se prezinte în fața companiilor, cum se întocmește un CV, cum se participă la un interviu, tocmai pentru a crește posibilitatea de a fi recrutați ulterior și angajați în cadrul companiilor. Am introdus și un moment, “De vorbă cu specialiștii”, asta înseamnă că studenții vor putea să ia contact direct cu persoanele implicate în procesele de producție sau anumite fluxuri tehnologice și să învețe direct de la ei ce înseamnă o muncă de responsabilitate, de coordonare”, a declarat Dan Daniel, prorector al Universității Politehnica din Timișoara.

Evenimentul este deschis publicului larg între orele 10.00 – 17.00, la Restaurantul Universitar Politehnica din Complexul Studențesc.

LĂSAȚI UN MESAJ