Zgonea, izgonit! „În loc să plece el, plec eu”. Dragnea, comparat cu un mascul alfa care aruncă partidul între crocodili

449

În PSD a început jihadul. Preşedintele executiv Valeriu Zgonea a fost exclus din partid, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional. Majoritatea preşedinţilor de filiale îl susţin pe Liviu Dragnea care a precizat, încă înainte de începerea şedinţei că nu crede că mai poate face echipă cu Zgonea. Tot înainte de şedinţă, Valeriu Zgonea declara că ”Îmi voi păstra linia menținută, sunt un om de cuvânt”.

După votul care a decis excluderea sa, Valeriu Zgonea a declarat că a asistat la o decizie profund nedreaptă, ca în perioada inchiziţiei, pentu simplul fapt că a exprimat o opinie. Acesta l-a comparat pe Liviu Dragnea cu un mascul alfa care aruncă întreg PSD-ul în mijlocul crocodililor, prin faptul că lasă problemele penale ale PSD-ului să fie subiect de dezbatere în campania electorală.

”Este o zi foarte importantă pentru viața mea. Mi-am amintit de Inchiziție, și de ideea în care dacă exprimi o opinie, automat esti condamnta pentru că ai o opinie. Eu raman atasat valorilor social-democrate, am acceptat decizia lor, le-am spus ca liderii nu trebuie sa transfere problemele lor către sutele de mii de membri. Este o decizie profund nedreaptă, dar nu trebuie ca problemele noastre penale să intervină ca subiect de dezbatere în comunitățile locale.(..) În loc să plece el, plec, eu. Asta e decizia, mă supun. I-am ascultat, am repetat ideile opiniei pe care am avut-o luni, în ședință”.

PSD îi va retrage sprijinul lui Zgonea şi pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, surse din partid spunând că Victor Ponta ar putea fi succesorul său.

LĂSAȚI UN MESAJ