Zero bani pentru Timișoara! Primarul nu mai este nemulțumit de lipsa finanțării ca pe vremea PSD

83

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și-a schimbat radical poziția față de Guvern, deși în bugetul național pe anul viitor orașul de pe Bega primește în continuare… zero lei. Eedilul șef își motivează poziția, deși în ultimii 7 ani și jumătate tot ce a făcut a fost să se plângă că Executivul, de orice culoare, nu au alocat fonduri pentru orașul nostru.

”Mi-ar fi plăcut să găsesc în proiectul de lege a bugetului pe 2020, obiectivele și sumele ce fac obiectul legii 198/2019, de aprobare a OUG 42/2019, privind proiectul național -accentuez: NAȚIONAL!- “Timișoara Capitală Culturală Europeană”, sume ce se ridică la un total de 43.352.557 lei pt 2020, dintr-un total de 105.879.824 lei, aprobați și ei prin aceeași lege, până în 2022, dar mi-au fost explicate rațiunile tehnice pentru care nu s-a putut asigura asta”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Acesta vine și cu explicații și se bazează pe discuții avute cu Ludovic Orban, care i-ar fi promis că liberalii vor face amendamente la Legea Bugetului Național și astfel ar ajunge bani de la centru și în Timișoara.

”Important este că, în discuția avută pe subiect cu prim-ministrul Ludovic Orban, domnia sa a înțeles importanța acestei finanțări încă de la început de an -și nu de la prima rectificare- în primul rând pentru că avem de făcut cu acei bani atâtea și atâtea lucruri, angajate instituțional de Guvernul României, inclusiv în raport cu Comisia Europeană și timpul este foarte scurt și în al doilea rând și pentru că forul european ne monitorizează în privința stadiului obiectivelor și virării banilor de către fiecare partener -Guvern, Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș- și, desigur, nimeni nu dorește ca la monitorizare, Guvernul României actual (PNL) să iasă la fel de prost ca cel precedent (PSD). Prin urmare, la solicitarea mea, parlamentarii PNL de Timiș vor face amendamentele de rigoare, iar Guvernul le va lua în considerare în etapa definitivării proiectului înaintea supunerii sale la vot pe procedura anunțată”, concluzionează primarul.

Edilul șef îi întreabă pe timișoeni, prin postarea pe Facebook, dacă se așteptau la altă poziție din partea lui sau dacă îi aprobă abordarea calmă la faptul că Timișoara este din nou văduvită debani de la centru.

LĂSAȚI UN MESAJ