Zeci de treceri la nivel cu calea ferată din vestul țării vor fi modernizate

106

CNAIR își îndreaptă atenția către trecerile la nivel cu calea ferată ce traversează drumurile naționale. Liderii companiei și-au dat seama că multe dintre acestea nu sunt sigure, așa că au pus bani deoparte pentru a le moderniza și pentru a crește siguranța participanților la trafic.

În vestul țării se va lucra la 55 de treceri de căi ferate pe DN6 ,DN7, DN57, DN57B, DN58, DN58B, DN59, DN59A, DN59B, DN66, DN66A, DN68, DN68A, DN76, DN79 ȘI DN79A. Lucrările vor curinde treceri din Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți. Proiectul „Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată” are o valoarrre de 34,3 milioane de lei și are ca durată de implementare de 24 de luni. Lucările presupun: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație; semnalizare rutieră orizontală cu caracteristici superioare (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator).

”Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 ( 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, 15% contribuție proprie)”, a transmis CNAIR.

Proiectul are ca scop creșterea siguranței rutiere pentru 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată până la sfârșitul anului 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ