Zeci de școli timișene, fără autorizație de securitate la incendii VIDEO

36

Zeci de unități de înväțământ din județul Timiș încep noul an școlar fără autorizație de securitate la incendii. Mai exact, potrivit ISU Banat, 85 de unități de învământ nu au acest documment esențial pentru protecția elevilor și a dascălilor.

”Astfel față de anul 2018 prin activitățile desfășurate ale inspctoratului (conferințe, întâlnirii cu factorii responsabili-primarii, controale de prevenire, asistență tehnică de specialitate) numărul de clădiri ale unităților de învățământ care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu a scăzut de la 97 la 85 până în prezent (abținere autorizații de securitate la incendiu, revenire la situația inițială a construcției)”, aflăm de la ISU Banat.

Principalele nereguri, identificate în timpul controalelor, au fost funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu; neasigurarea întocmirii actelor de autoritate și documentele specifice privind organizarea apărării împotriva incendiilor; neasigurarea verificării cu personal atestat a instalațiilor de apărare împotriva incendiilor.

Controalele pe care le-au efectuat specialiștii de la ISU Banat în școli și grădinițele din județ s-au lăsat cu mai bine de 60 de avertismente, dar și cu 3 amenzi, în cuntum de 17.000 de lei. Au fost sancționate unitățile de învățământ din Giera, Dudeștii Vechi și Grădinița Ysakiny din Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ