Zeci de salvatori în misiune extrem de grea, de găsire a turiștilor pierduți pe Retezat!

151

Salvamontiștii din Hunedoara au reluat, luni dimineață, misiunea de căutare a celor doi turiști pierduți în weekend pe Masivul Retezat. Zeci de salvatori au pornit pe traseul acoperit de zăpadă pentru a-i găsi pe cei doi.

Misiunea este extrem de grea din cauza vremii nefavorabile. De asemenea, riscul unei avalanșe le pune piedici salvatorilor.

Cei doi turişti, doi bărbați de 30 și 40 de ani, s-au rătăcit sâmbătă pe munte. Apelul de ajutor a venit sâmbătă seara, iar primele căutări au început duminică.

”Doi băieţi au plecat de la refugiul Genţiana, pe un traseu de căţărare pe pereţii Bucurei. La ora 21,00, am fost anunţaţi de către colegii lor, iar azi diminează (n.r. – duminică dimineaţă) o echipă formată din şapte salvatori a ajuns aproape sub pereţii Bucurei, însă s-a întors la refugiu, iar acum aşteptăm să se potolească viscolul pentru că ninge şi există pericol de avalanşă”, a declarat Ovidiu Bodean, șeful Salvamont Hunedoara.

Turiștii ar putea sa se fi refugiat în preajma popasului Bucura, aflat la peste 2.000 de metri altitudine.

Update: Cei doi turiști au fost găsiți

Cei doi turiști din Craiova, pierduți în Masivul Retezat duminică, au fost găsiți luni după amiază în zona lacului Gura Apelor. Bărbații au fost recunoscuți de un polițist, care i-au dus în siguranță în Hațeg de unde au fost preluați de prieteni. Cei doi turiști, deși epuizați fizic, au refuzat transportul la spital, dar autoritățile spun că starea de sănătate nu le-a fost afectată.

LĂSAȚI UN MESAJ