Zeci de percheziții în vestul țării după ce mai multe persoane au produs un prejudiciu de peste 5,5, milioane de euro

195

21 de percheziţii au loc, duminică, în 4 judeţe şi în Capitală, fiind vizate firme şi persoane bănuite că făceau acte fictive de reciclare a deşeurilor. Prejudiciul depăşeşte 5,5, milioane de euro.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii din IPJ Mehedinţi în Bucureşti şi Mehedinţi, Hunedoara, Timiş şi Prahova.

Oamenii legii fac verificări la 21 de adrese ale unor societăţi comerciale, dar şi la sediile unor persoane fizice bănuite că întocmeau acte fictive de reciclare a deşeurilor pentru a deconta bani din Fondul de Mediu.

Potrivit Poliţiei Mehedinţi, din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2018 până în prezent, persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracţional care obţinea bonificaţii pentru activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din plastic, PET şi sticlă.

Astfel, acestea ar fi făcut acte fictive pentru patru societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documente pe care care le-ar fi predat unei organizaţii de profil pentru obţinerea de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sustragă de la plata taxelor către stat.

Prejudiciul depăşeşte 5,5, milioane de euro.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ