Zeci de mii de doze de vaccin antigripal ajung în Timiș

245

Toamna se numără… gripele! Cum sezonul de îmbolnăviri a început deja, Ministerul Sănătății se pregătește să trimită în țară dozele de vaccin necesare pentru a limita apariția gripelor de sezon.

În acest an, 1 milion de doze de ser antigripal vor fi utilizate pentru imunizarea populației. În județul Timiș vor ajunge 27.000 de doze, așa cum a cerut Direcția de Snătate Publică. Dozele vor fi distribuite la cabinetele medicilor de familie din județ, aici fiind așteptați timișenii pentru imunizare.

Serul va fi distribuit în 15 septembrie. Cele un million de doze au fost cumpărate cu 11,2 milioane de lei.

“Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziția se realizează în baza unui Acord – Cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani și astfel reușim să asigurăm aprovizionarea la timp și să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenție”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Ea se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide.

Odată cu venirea toamnei, specialiștii recomandă populatiei să respecte cu strictețe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii. Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ