Zeci de mii de articole pirotehnice confiscate şi peste 20 de dosare penale întocmite în luna decembrie

86

Zeci de mii de articole pirotehnice confiscate şi peste 20 de dosare penale întocmite în luna decembrie. Acesta este bilanțul jandarmilor timișoreni, care au acţionat în scopul prevenirii, identificării şi combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În acest sens, în cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în zonele cunoscute cu potenţial, au fost ridicate în vederea confiscării peste 30.000 de bucăţi de articole pirotehnice, interzis a fi deţinute sau comercializate de către persoanele fizice. Au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare  fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice, pentru 22 de persoane.

Pe această cale, jandarmii atrag atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise şi recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia sunt cei mai expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ