Zeci de migranţi au încercat, în ultimele 24 de ore, să intre în România

297

44 migranți, opriți la frontiera cu Serbia Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu IJJ Timiș și Gruparea Mobilă de Jandarmi, au depistat, în zona de competență a Sectoarelor PF Oravița și Moravița, 44 cetățeni din Irak, Siria, Libia, India și Pakistan care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița, județul Caraș-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcția localităților de frontieră Comorâște și Lățunaș, două grupuri, formate din câte doisprezece cetățeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul țării.

Având în vedere că persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că primul grup era format din doisprezece cetățeni din Irak, Siria și Libia, respectiv cinci bărbați, o femeie și șase minori, cu vârste cuprinse între 3 și 32 de ani. Al doilea grup era format din doisprezece cetățeni irakieni, șase bărbați, patru femei și doi minori, cu vârste cuprinse între 7 și 47 de ani.

Toate cele 24 de persoane depistate pe raza localităților Comorâște și Lățunaș au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cursul acestei dimineți, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, în cooperare cu jandarmii din cadrul IJJ Timiș au depistat, în apropierea localităților de frontieră Gherman și Clopodia, două grupuri de cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă, aceștia fiind preluați și transportați la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că primul grup este format din șase bărbați, patru femei și patru minori, cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 3 și 30 de ani. Al doilea grup era format din șase bărbați, trei din India și trei din Pakistan cu vârste cuprinse între 3 și 40 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ