Zeci de intervenții în doar 24 de ore pentru pompierii arădeni. FOTO

47

Pompierii de la ISU Arad au avut de muncă în ultimele 24 de ore. Ei au fost solicitați la zeci de intervenții. Mai exact, la 40! Printre acestea s-au numărat 14 incendii, atât în gospodării cât și pe camp, acolo unde a fost aprinsă vegetația uscată.

În localitatea Cuied, un incendiu de vegetație uscată s-a propagat pe terenurile unei ferme și a aprins o turbă depozitată pentru a fi folosită la fertilizarea terenurilor. A intervenit Detașamentul de Pompieri Sebiș, Garda nr. 1 Sebiș cu o autospecială de stingere, o autospecială de teren și 9 subofițeri. Intervenția a durat mai bine de 5 ore.

”În această dimineața în jurul orei 04.00 Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială SMURD și o autospecială descarcerare în localitatea Vladimirescu pentru stingerea unui incendiu la o casă.

În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent și generalizat la acoperiș.

Condițiile de care au favorizat dezvoltarea și propagarea incendiului au fost observarea târzie a evenimentului și codițiile meteo (vântul).

Casa, fiind veche, avea planșeul despărțitor al podului din lemn, astfel că s-a prăbușit în scurt timp.

Focul a fost stins după aproximativ 4 ore, intervenția fiind dificilă datorita întinderii incendiului și a riscului de prăbușire a construcției. A ars tot acoperișul și bunurile din casă. Cauza probabilă „jar sau scântei”, au confirmat pompierii.

Echipajul SMURD al Punctului de Lucru Vladimirescu a acordat prim ajutor și a transportat la UPU, o femeie, proprietara locuinței, care acuza stare de rău în urma unui atac de panică.

LĂSAȚI UN MESAJ