Zeci de companii vin la Timișoara să recruteze personal, în cadrul celui mai mare târg de cariere

370

Cel mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP, revine în Timișoara pe 16-17 martie la Centrul Regional de Afaceri. Angajatori de TOP Timişoara reuneşte 70 de companii, dintre care cei mai mulți angajatori își desfăsoară activitatea în Inginerie şi Producţie, IT, Retail, Automotive, Servicii şi BPO, FMCG.

„Din experiență, am observat că există foarte mulți candidați care nu aplică, fie pentru că nu au încredere în propriile abilități, fie pentru că nu sunt corect informați. Mesajul principal al evenimentului din această primăvara este „Ai mai multe skill-uri decât crezi! Vino să iei și jobul”. Ediția aceasta ne propunem, alături de partenerii noștri, să avem și un rol educațional prin care să le oferim candidaților informații și sfaturi utile care îi vor ajuta în obținerea jobului dorit. Pe lângă oportunitățile de carieră deschise, în cadrul evenimentului vor avea loc o serie de workshopuri şi conferinţe pe diferite subiecte, în cadrul cărora vor fi prezentate informaţii despre competenţele şi abilităţile căutate de angajatori, cum îți poți dezvolta aceste competențe astfel încât să rămâi un candidat competitiv pe piața forței de muncă”, a declarat Dragoș Gheban, Managing Partner Catalyst Solutions, companie care organizează Angajatori de TOP.

Companiile își doresc să identifice candidați care dețin astfel de compentențe, încă din primele etape ale procesului de selecție.

Cele mai căutate abilități pe piața muncii în următorii 10 ani

În ceea ce privește anumite competențe, acestea vor deveni foarte importante în următorii 10 ani, iar deținerea lor poate face diferența între a păstra sau pierde un serviciu.
Este necesară o dezvoltare continuă a acestor competențe pentru ca un candidat să rămână competitiv pe piața forței de muncă.

Analiza realizată cu ajutorul companiilor prezente la Angajatori de TOP Timișoara atrage atenția asupra importanței pe care angajații trebuie să o acorde modului în care își gestionează propria carieră, respectiv atenția constantă la tendințele și modul în care evoluează industria în care își desfășoară activitatea.

Companiile prezente ediția aceasta la Angajatori de TOP Timișoara au realizat un clasament al celor mai căutate competențe pe piața forței de muncă în următorii 10 ani:
-Capacitatea de adaptare la diferite sarcini şi de a găsi soluţii inovatoare – 59%
-Abilitatea de a lucra în medii culturale diverse – 59%
– Întelegerea sarcinilor și orientarea către rezultate – 41%
-Agilitatea în învățare – 41%
-Flexibilitatea cognitivă – abilitatea unei persoane de a se gândi la mai multe concepte simultan – 29%
-Abilitatea de a acționa într-un mediu de business cu un nivel de previzibilitate mai scăzut – 29%

La Angajatori de TOP participă companii multinaționale și locale, care activează în domenii de activitate diverse, precum: Inginerie, IT, FMCG, BPO, Retail, Financiar – Bancar, Audit şi Consultanţă.

Peste 70 de companii vor fi prezente la Angajatori de TOP Timișoara. La ediția acesta sunt angajatori care participă pentru prima dată la eveniment în căutarea celor mai buni angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ