22.2 C
Timișoara
vineri 29 martie 2024

Zeci de cadre didactice, premiate la Gala Premiilor USMVBT 2016-VIDEO

Gala Premiilor din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului a fost deschisă sub note muzicale clasice, dar și colinde tradiționale, interpretate la viori și contrabas.

În prag de sărbători, conducerea USMVBT și-a premiat cadrele didactice de renume, dar și studenții eminenți, care au fost răsplătiți cu burse în valoare de mii de euro. Universitatea Banatului a arătat că are cu ce să se mândrească și merită prestigiul dobândit. La ediția anului 2016 s-au acordat zeci de premii profesorilor cercetători, care s-au remarcat atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Universitatea a premiat excelența la nivelul celor trei piloni ai triunghiului cunoașterii, precum: educația, cercetarea și inovarea. Prima secțiune a cuprins premiile pentru activitățiile științifice, artistice, culturale și sportive. Astfel că primele premii au fost acordate pentru rezultate excepționale în arta sportivă. Premiile au fost înmânate de către prorectorul universității, Sorin Stanciu. Câștigătorii s-au remarcat prin rezultate deosebite la concursul Agronomiada, secțiunea fotbal, sub coordonarea prof.dr.conf. Petre Mergheș și asistentul dr. Văran Narcisa.

Totodată, au fost premiați și cei mai tineri concurenți din cadrul concursului de călărie, care nu au depășit vârsta de 12 ani. Micuții au primit diplome și premii în bani. Campionii au fost coordonați și instruiți de profesoara Flavia Bochiș.

În cadrul festivității s-a acordat și premiul pentru Articolul Științific, următorilor candidați: Costescu Corina, Ghișe Alina, Hădărugă Nicoleta, Morariu Sorin, Popescu Sorina, Rotariu Lia, Stroia Ciprian, Vintilă Teodor și Voia Octavian. Profesorii nominalizați au ținut să împărtășească bucuria reușitei și mulțumirile celor care au avut încredere în puterile lor de reușită, dar și să transmită, cu multă căldură, sărbători cât mai calde și pline de împliniri.
Premiile nu se încheie aici. Au urmat premiile acordate de USMVB Timișoara pentru Contractul de cercetare, domnului conf.dr. Camen Dorin, care a obținut și fonduri internaționale pentru lucrarea demarată.

S-a acordat și premiul de ”Inovare” brevetului ”Gel pentru tratamentul leziunilor uscate din demodicoza canină”, către Mederle Narcisa, Mederle Ovidiu, Morariu Sorin, Morariu Florica, Dărăbuș Gheorghe, Oprescu Ion, Ilie Marius, Negrescu Adina. Premiul ”Opera Omina” a fost acordat prof.dr. Cătană Nicolae, urmat de ”Profesor Emerit”, acordat prof.dr.ing Valeriu Tabără.

Festivitatea de premiere s-a încheiat cu premiul Academiei Române ”Tratatul de Medicină Veterinară, vol VI, coordonat de către profesorul Nicolae Constantin. Astfel că ”Premiul Traian Săvulescu” al Academiei Române a fost înmânat prof.dr. Dărăbuș Gheorghe, prof. Oprescu Ion, prof. Morariu Sorin, conf. Mederle Narcisa și Ilie Marius.

Grupul vocal al Operei Române Timișoara a transmis un mesaj emoționant în pragul sărbătorilor prin colinde și urări de bine.

”Astăzi mi se confirmă faptul că acest panteon, această cetate a educației, merită mai mult decât i-am acordat noi și de cât ne-am gândit noi să-i acordăm. Vreau să mulțumesc frumos profesorilor care mi-au fost la rându-mi dascăli, pentru că au răspuns invitației. Sunt mândru că au fost astăzi cu noi și merită recunoștința noastră pentru tot ce au făcut în istoria universității noastre. Toți merită respectul nostru și îi asigur că în viitor vom trata cu respect istoria facultății. Vreau să vă asigur de faptul că și în ceea ce constă viitorul acestei facultăți, și mă bazez pe fapte, nu pe vorbe, și cu ajutorul lui Dumnezeu, va fi unul foarte bun. Vom consolida tot ceea ce înseamnă educație, cercetare și inovare din cadrul universității. În 9 luni de zile am constatat un lucru deosebit. Un lucru care ne ține pe toți vii și ne dă putere. Și anume: Perspectiva. Aici mă refer la perspectiva universității și potențialul acesteia. Această universitate are o perspectivă foarte clară, în contextul economic în care ne aflăm”, declară, rectorul USMAVBT, prof.dr. Cosmin Popescu.

Alte subiecte :

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” dorește să devină NET ZERO

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara își propune să devină Universitate Net Zero. Urmărind temele lansate de către...

Aderare dar fără drepturi depline crede Alin Nica

În calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a asistat la inaugurarea uneia din cele mai importante investiții în infrastructură in partea...

Citește și :