WhatsApp nu va mai funcționa pe telefoanele vechi. Află care sunt aparatele pe care nu vei mai putea folosi aplicația

85

In curand, WhatsApp nu va mai functiona pe milioane de telefoane, dupa ce aplicatia de mesagerie a anuntat ca va sista functionarea platformei pe dispozitivele vechi, scrie The Independent.

Compania detinuta de Facebook a dezvaluit pe propria pagina ce smartphone-uri nu vor mai beneficia de acces la aplicatie. Reprezentantii sustin ca schimbarea e necesara pentru a asigura siguranta utilizatorilor.

Diferite versiuni de Android, iPhone si Windows Phone vor fi afectate. Perioada de functionare va fi intrerupta oficial pe 1 februarie 2020.

WhatsApp nu va mai functiona pe iPhone-uri ce folosesc versiuni mai vechi ale sistemului de operare, incepand cu iOS 8 (ce a fost introdusa initial de Apple in 2014). Cei ce au iPhone 6 sau versiuni mai noi nu trebuie sa isi faca griji ca vor pierde accesul la aplicatie.

“Pentru cea mai buna experienta, recomandam sa folositi ultima versiune iOS disponibila pentru telefonul dumneavoastra,” au scris reprezentantii WhatsApp intr-un mesaj pe blog.

Telefoanele Android ce folosesc versiuni mai vechi de 2.3.3 (cunoscuta si sub denumirea de Gingerbread) nu vor mai avea sustinere WhatsApp si oricine va incerca sa isi creeze un cont nou sau sa isi verifice un cont vechi pe aceste dispozitive va fi blocat.

Android Gingerbread a fost lansat in 2010, asa ca aproape toate smartphone-urile Samsung, Huawei, Sony si Google lansate in ultimul deceniu nu sunt vizate de schimbare.

Telefoanele Windows ce foloseste sistemul de operare Windows Phone 8.1 sau versiuni mai noi vor putea folosi in continuare WhatsApp.

Teoretic, utilizatorii afectati de noua schimbare WhatsApp isi pot descarca versiuni mai noi ale sistemului de operare astfel incat sa poate folosi in continuare platforma de socializare, insa multe modele mai vechi de telefoane fie vor avea probleme in folosirea unei versiuni mai noi, fie nu ii vor permite instalarea.

Sursa: digiworld.ro

LĂSAȚI UN MESAJ