Werner Hans Lauk a primit Insigna de Aur la finalul mandatului de ambasador

238

Germania este cel mai important partener economic al României. De peste 25 de ani, investițiile germane au mișcat afacerile de la noi.

Excelența Sa, domnul Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei la București, își încheie mandatul de câțiva ani petrecuți în țara noastră. A venit în misiune la data de 02.07.2013 ca șef al misiunii iar acum, pleacă dintre prieteni.

Ultimele zile le petrece în Banat, unde a venit în mod special să-și ia rămas bun de la comunitatea șvabilor. La Casa Adam Müller-Guttenbrunn din Timișoara, sediul Forumului Democrat al Germanilor, a avut loc o mică ceremonie de despățire. În semn de recunoștință pentru fructuoasa colaborare dintre oficialitățile statului german și comunitățile germane de la noi, Excelenței Sale ia fost înmânată într-un cadru festiv Insigna de Aur, cea mai înaltă distincție a FDGB. Acesta a fost oferită de către Ioan Fernbach, președintele Forumului, care a și citit un Laudatio de prezentare a ambasadorului și activității acestuia ce a cuprins domenii din cele mai variate: politic, economic ori cultural.

A mai luat cuvântul și Ovidiu Ganț, parlamentarului comunității, prezentând momentele de muncă împreună ce i-a apropiat până la a fi buni prieteni ce puteau să-și dea telefoane sau SMS-uri informale la orice oră pe diverse probleme. Din lista de foști ambasadori cu care a avut tangențe, domnul Lauk a fost cel mai apropiat.

Ambasadorul a mai petrecut și ziua de vineri în Timișoara în cadrul unor întâlniri cât mai neprotocolare. La primaria municipiului a fost primit de Nicolae Robu. Au discutat despre contactele orasului nostru cu parteneri din Germania. Iar sâmbătă va fi oaspetele germanilor din județului Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ