Vremea rea a provocat mai multe accidente în ţară

92

Un avion al companiei Blue Air, cu 116 pasageri la bord, care efectua o cursă charter de la Bucureşti, a ieşit, joi, de pe pista Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, la aterizare, fără a exista persoane rănite.

Aterizarea avionului Blue Air care a ieşit cu 5-10 metri în afara pistei aeroportului din Cluj-Napoca a avut loc în condiţii meteo dificile, cu ninsoare şi zăpadă depusă pe suprafaţa pistei, dar în limitele admise pentru operare, a anunţat compania aeriană low cost.

„Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni-Cluj-Barcelona la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor depăşind cu aproximativ 5-10 m suprafaţa pistei.

La bord se aflau 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului. Pasagerii au fost debarcaţi în condiţii normale şi au fost transferaţi în terminalul de plecări, conform sursei citate.

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) a deschis o anchetă în acest caz.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj este închis, joi, în urma incidentului în care a fost implicat un avion al companiei Blue Air, care a ieşit de pe pistă la aterizare, mai multe curse aeriene fiind anulate sau întârziate.

accident-constanta2

În cealaltă parte a ţării, un autocar cu 15 călători, care făcea curse regulate în judeţul Constanţa, a ajuns, joi dimineaţă, într-un şanţ de pe marginea unui drum judeţean, după ce a traversat o porţiune de şosea care era inundată, fără a exista persoane rănite.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, accidentul s-a produs, în jurul orei 5.30, pe DJ 226, în zona comunei Istria, fiind anunţat de către şoferul autocarului, care a sunat la 112.

Acolo au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie şi ambulanţe SMURD, dar cadrele medicale au constatat că niciunul dintre pasageri nu a fost rănit, aceştia ieşind singuri din autocar.

Reprezentanţii Serviciului Rutier Constanţa spun că nu au fost solicitaţi să intervină la accident, dar, din primele informaţii, reiese că acesta s-a produs după ce autocarul a traversat o porţiune de şosea cu apă, iar în urma acvaplanării şoferul a pierdut contrulul volanului, maşina oprindu-se cu roţile din faţă într-un şanţ de pe marginea drumului, plin cu apă.

Cod galben de ninsori, lapoviţă şi vânt în 14 judeţe din jumătatea de est a ţării

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 14 judeţe din jumătatea de est a ţării, de joi până vineri dimineaţă fiind anunţate ninsori viscolite în Moldova, lapoviţă şi ninsoare în Dobrogea şi Muntenia, precum şi vânt care atinge la rafală viteze de 60-70 de kilometri pe oră.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de joi, ora 12.00, până vineri, la ora 06.00, vor fi sub avertizare cod galben judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani şi Suveava.

În Moldova va ninge viscolit şi se va depune strat nou de zăpadă de aproximativ 10-15 centrimetri, în regiunile estice vântul atingând la rafală viteze de 60-70 de kilometri pe oră.

În Dobrogea şi estul Munteniei, ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, trecător viscolită în cursul nopţii.

În restul ţării vor fi precipitaţii mixte, iar izolat se va mai depune polei.

Joi, până la ora 12.00, rămân sub avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ judeţele Constanţa, Tulcea şi Călăraşi.

De asemnea, joi, până la ora 12.00, sunt sub avertizare cod galben de polei şi ceaţă judeţele Sibiu, Braşov, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Mureş, inclusiv municipiile şi drumurile naţionale, europene şi autostrada.

În judeţele Dolj şi Olt, avertizate cu cod galben, până la ora 11.00, este ceaţă care reduce vizibilitatea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, iar în aceste zone plouă slab sau burniţează.

LĂSAȚI UN MESAJ