Vremea nefastă din sudul ţării afectează circulaţia trenurilor din vest

112

Ninsorile abundente din sudul şi estul ţării afectează şi locuitorii din vest. Asta pentru că trenurile care vin din Bucureşti ajung cu mare greutate în Gara de Nord din Timişoara. Joi dimineaţă, garnitura 1695 din Capitală a ajuns în oraşul de pe Bega după o călătorie de 11 ore, înregistrând o întârziere de 121 de minute. Şi trenul care venea de la Iaşi a sosit la destinaţie după o întârziere de 150 de minute.

„Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula sub 10% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri. La această oră nu sunt linii închise și nici trenuri blocate, circulația fiind adaptată condițiilor meteo nefavorabile”, transmite CFR Călători.

În zonele cu zăpadă mare trenurile circulă cu plug antemergător, iar în staţii angajaţii CFR se chinuie să îndepărteze zăpada.

Pasagerii sunt rugaţi să verifice pe site-ul CFR Călători care trenuri au întârziere, care sut anulate, iar în funcţie de acest lucru să îşi recalculeze călătoria. Reprezentanții Căii Ferate îi roagă pe oameni să nu folosească trenurile decât dacă nu au alt mijloc de transport pentru a ajunge la destinaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ