Vremea extremelor! Căldură mare în Banat, urmată de grindină! Avertismentul meteorologilor

2198

Astăzi, vremea va fi foarte caldă, local caniculară după-amiaza. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală ITU va atinge și depăși local pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil.

Județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Bihor și Hunedoara se află sub cod galben de caniculă.

După-amiaza și seara, pe arii restrânse, îndeosebi la deal și munte vor fi averse, descărcări electrice și posibil grindină. Vântul va sufla slab și moderat din sector sudic, cu intensificări locale, ziua în sudul Banatului și noaptea la câmpie.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 17 grade în depresiuni și 24…25 de grade la deal.

Mâine, vremea se menține foarte caldă, caniculară după-amiaza și va deveni în general instabilă. Indicele de temperatură-umezeală ITU, va atinge și depăși pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când temporar vor fi averse însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului care trecător vor avea aspect de vijelie și izolat grindină. Vântul va sufla slab și moderat din sud-vest cu intensificări temporare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 38 de grade, iar cele minime între 13 grade în depresiuni și 21 de grade la deal, informează Serviciul Regional de Prognoză Banat-Crișana.

LĂSAȚI UN MESAJ