Vremea 24 ianuarie. Temperaturi scăzute pentru această perioadă. Minimele pot ajunge şi la -18 grade

82

Vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a ţării. Minimele pot ajunge şi la -18 grade. Iată prognoza meteo pentru 24 ianuarie.

La noapte, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, iar pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi local în zona deluroasă din restul teritoriului, va fi ger. Cerul va fi acoperit în est, temporar noros în sud, precum şi în zona montană şi submontană şi mai mult senin în rest.

Va ninge în Carpaţii Meridionali, Orientali, local în Moldova şi Bărăgan şi doar izolat în restul zonei montane, al Munteniei, în Oltenia şi în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaţilor Orientali şi Meridionali, unde rafalele vor depăşi 70…90 km/h şi ninsoarea va fi viscolită, precum şi în Moldova, nord-estul Munteniei şi Dobrogea, unde, pe alocuri, vor fi viteze de peste 40…50 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -16 şi -4 grade, mai scăzute în zonele depresionare.

Vremea 24 ianuarie în ţară

Vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a ţării, geroasă dimineaţa local în regiunile intracarpatice şi în zonele deluroase, iar noaptea pe arii extinse în vest, nord, nord-est, centru, la deal şi pe suprafeţe mici în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 3 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime între -18 şi -4 grade, mai scăzute în depresiuni.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud şi în est. Temporar va ninge, în special seara şi noaptea, în Dobrogea, local în Moldova, în Muntenia, în Carpaţii de Curbură şi izolat în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei, în regiunile estice, sud-estice, unde rafalele vor depăşi local 50…55 km/h, dar şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere pe creste, unde vitezele vor fi mai mari de 70…80 km/h şi zãpada spulberată.

Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Vremea 24 ianuarie la munte

Vremea va fi mai rece decât în mod normal la aceastã dată, local georasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări tempoare în Carpaţii Orientali, în special în grupele sudice, unde local va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere pe creste, unde vitezele vor depăşi 70…80 km/h, iar zăpada va fi spulberată.
Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ