Vreme caldă și ploi de scurtă durată. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

17

Vremea va fi, în general, caldă, cu temperaturi normale pentru această perioadă, pe parcursul următoarelor două săptămâni. Sunt estimate ploi de scurtă durată spre finalul lunii mai şi, posibil, la începutul lunii iunie, conform meteorologilor.

BANAT

În majoritatea zilelor, regimul termic va fi apropiat de cel specific acestei perioade din an (respectiv medii ale temperaturilor maxime de 23 – 26 de grade şi ale minimelor de 10 – 13 grade). Vor fi, totuşi, şi perioade (în special în 25 mai şi, posibil, în jurul datei de 2 iunie) caracterizate de o vreme călduroasă, cu valori diurne, în medie regională, de 31 – 33 de grade şi nocturne de 13 – 18 grade, dar şi zile mai răcoroase, cel mai probabil cea de 29 mai, când sunt estimate maxime de 21 – 23 de grade. În prima săptămână, în special în orele după-amiezelor, pe arii restrânse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, iar după data de 30 mai ploile se vor semnala local, însă în ansamblu regimul pluviometric se va menţine deficitar.

CRIȘANA

Regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din an în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, cu medii maxime de 22 – 25 de grade şi minime de 10 – 12 grade. Vor fi însă şi perioade caracterizate de o vreme călduroasă, cu valori diurne, în medie regională, de 30 – 32 de grade şi nocturne de 14 – 18 grade, în 25 mai şi posibil în jurul datei de 2 iunie, dar şi zile mai răcoroase, cel mai probabil 28 şi 29 mai, când sunt estimate maxime termice de 19 – 22 de grade. În perioada 24 – 26 mai, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, iar aversele vor fi în general moderate cantitativ. Ploi temporare sunt estimate şi după data de 31 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ