Votarea proiectelor din bugetul participativ, în toi! Cine este pe primul loc

61

Votarea proiectelor care vor primi finanțare prin bugetul participativ întocmit de Consiliul Județean Timiș este în toi. Toate cele 16 propuneri sunt interesante, dar câteva au reușit deja să strângă între 1.000 și 3.000 de voturi.

Pe primul loc este proiectul „Pistă de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata”, care a strâns deja 3.577 de voturi. Inițiatorii cer 500.000 de lei.

”Transportul velo este o componentă importantă a programului de mobilitate din zona metropolitană Timișoara. Proiectul propune realizarea unei piste de biciclete la liziera Pădurii Verzi, care să facă legătura, pe un traseu complet separat de DJ, între Timișoara, Dumbrăvița și Giarmata, inclusiv zona industrială. Dincolo de Giarmata, traseul ar putea continua spre Ianova, Bencec sau Pișchia, sau ar putea face legatura cu Giarmata Vii, Ghiroda și Calea Lugojului”, este descrierea proiectului.

Pe locul secund este „Orășelul siguranței”, care a fost votat de 2.708 timișeni.

”Concret, proiectul constă în crearea unui orășel în miniatură pe o suprafață de circa 1.500 mp, care va include semafoare, semne de circulație, treceri de pietoni, treceri de cale ferată, trotuare și clădiri reprezentative pentru orice oraș: poliție, primărie, biserică, școală, spital, etc, realizate din lemn sau alte materiale rezistente la intemperii.

Deplasarea în interiorul orășelului se va putea realiza ca pieton, biciclist sau conducător auto (cu mașinuțe electrice și alte vehicule cu acumulatori), mijloacele de deplasare fiind cele aflate în proprietatea beneficiarilor”, explică inițiatorii.

„Bronzul” revine, momentan, proiectului ce presupune construirea unui adăpost pentru animale. 1.117 oameni l-au ales până acum.

”Proiectul presupune construcția unui adăpost pentru câini maltratați, accidentați, abandonați, chiar torturați, din păcate există foarte mulți câini care se află în una din aceste situații. Adăpostul construit de CJT prin programul de bugetare participativă va fi construit la standarde ridicate, câinii adăpostindu-se în case izolate, care iarna sunt și încălzite având și spațiu de mișcare în țarcurile special amenajate, hrana să fie suficientă, la nevoie să beneficieze de tratament medical și nu în ultimul rând să beneficieze de atenție și mangâiere din partea celor care îi îngrijesc”, aflăm de pe site-ul CJT.

Timișenii mai pot vota proeictele până în 21 iunie, iar a doua zi autoritățile județene vor anunța câștigătorii. Consiliul Județean Timiș este dispus să aloce un milion de lei pentru implementarea proiectelor.

LĂSAȚI UN MESAJ