Votarea pentru alegerile parlamentare din România a început. Vezi care e prima secţie deschisă!

131

Votul la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților a început, aşa cum era de aşteptat, de altfel, în străinătate, la Auckland, Noua Zeelandă, la ora 20,00, ora României (ora 07,00 ora locală), în secția nr. 18, cea mai îndepărtată secție de vot organizată în afara granițelor României, se menționează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, în ansamblu, votul în străinătate se va desfășura pe durata a 35 de ore. Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinătate se va încheia luni, 12 decembrie 2016, la ora 07,00 (ora României), pe Coasta de Vest a SUA (secțiile de vot de la Los Angeles, Sacramento, Seattle, San Francisco, Las Vegas și Portland) și la Vancouver în Canada.

„Până se vor deschide secțiile de votare din România, români din 34 de state vor fi început deja să voteze. Odată cu votul din țara noastră, va debuta votul și pentru românii care se află în alte 16 țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Conform legii, scrutinul se va derula în intervalul orar 07,00-21,00 (ora locală)”, se mai arată în comunicatul MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ