Vom circula pe autostrăzi ca în Italia! Ce se va întâmpla pe drumurile de mare viteză din vestul țării

280

Bucuria de a avea o autostradă în zona Lugojului nu mai ține mult.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a afirmat luni seara la postul public de televiziune că Ministerul Transporturilor ar putea stabili o taxă pentru șoferii care aleg să folosească autostrăzile.

Propunerea Ministerului Transporturilor ar urma să fie luată în discuție de către Ministerul Finanțelor Publice. Teodorovici susține că valoarea taxei ar putea fi stabilită îm funcție de trafic. În aceste conditii, șoferii care vor dori să ajungă de la Lugoj la Timișoara, Nădlac, Traian Vuia sau Margina vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar.

Deocamdată nu se știe în ce mod va fi făcuta plata pentru folosirea autostrăzii însă una dintre cele mai vehiculate variante ar fi modelul Italiei, în care autostrada este plătită în funcție de kilometri parcurși. Asociațiile de transportatori au contestat deja aceasta idee susținand că este inacceptabilă această taxă în condițiile în care șoferii plătesc deja rovinieta. Transportatorii atrag atenția că o noua taxă ar duce la scumpirea serviciilor de transport, scumpire ce va fi resimțită de toți românii.

sursa – lugojinfo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ