Vom circula pe 15 kilometri noi de autostradă până la Crăciun

813

Până la sfârşitul acestui an vom circula pe încă 15 kilometri de autostradă în vestul ţării. Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a anunţat o primă dată oficială prentru deschidere. Astfel, pe 15 decembrie ar trebui finalizaţi şi daţi în folosinţă 15 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj Deva. Şoferii vor putea ajunge până la Margina.

„Pe 15 decembrie vor fi dați în folosință 15 kilometri de autostradă pe lotul 2 Lugoj-Deva și o să mai fie 3 kilometri la A3. Am fost în zonă şi lucrările merg bine”, a declarat Sorin Buşe, ministrul Transporturilor.

Dacă anul acesta primim doar 15 kilometri de autostradă, planurile pentru anul viitor sunt măreţe. De 10 ori mai mult!

„Pentru 2017 este vorba de 150 de kilometri de autostradă, tronsonul Lugoj-Deva, Sebeş-Turda, plus Suplacu de Barcău -Borş, 26 de kilometri. Acum lansăm procesul de licitaţie pentru mai mult de 500 de kilometri de autostradă Tg-Neamţ-Iaşi-Ungheni, Craiova-Piteşti, Sibiu-Piteşti, loturile I şi II, dar vrem să deblocăm şi pentru tronsonul Comarnic-Braşov, unde se ştie că au fost o serie de contestaţii. De asemenea, am deblocat între Sibiu-Sighişoara şi vrem să lansăm licitaţia între Sighişoara şi Braşov”, a mai spus ministrul.

Noile termene pentru finalizarea întegului tronson Lugoj – Deva sunt programate în anul 2018. Rămâne de văzut dacă se vor respecta.

LĂSAȚI UN MESAJ