VN Motorsport Racing Team, pe podium în primele două etape ale Campionatului Național de Motociclism Viteză

30

VN Motorsport Racing Team a participat în week-end-ul ce abia a trecut (15-16 august), pe circuitul MotorPark România, la Campionatul Național de Motociclism Viteză al României (CNIR) Etapele I și II și Campionatul European BMU Road Racing Etapele II și III.

Trei piloți ai echipei VN Motorsport au concurat la clasele Campionatului: la Formula 600, Bogdan Neagoe, la Formula 1000, Caius Drăghici, la SBK (Superbike) 1000, Vlad Neaga.
A fost un week-end intens pentru piloții VN Motorsport Racing Team, cu situații limită, dar cu rezultate foarte bune în curse. În calificări, Vlad Neaga a obținut cel mai bun timp al calificărilor – 1:39.814 – și un nou record personal, depășirea barierei turului în sub 1 minut si 40 de secunde, devansându-l pe pilotul bulgar Martin Choy, fost concurent în campionatul World Superbike.

În prima zi de concurs, când s-a disputat Etapa a II-a CE BMU Road Racing care a contat și pentru Etapa I CNIR, adrenalina a fost la maxim. La Formula 600, Bogdan Neagoe a plecat de pe poziția 3 a grilei de start, obtinând la final locul 1 în CNIR, respectiv locul 3 în CE BMU, la prima sa participare în cele doua campionate.

La Formula 1000, Caius Draghici a luat startul de pe poziția a 4-a. Debutant în competițiile de viteză pe circuit în acest sezon, Caius a făcut o cursă bună, clasându-se la final pe locul al 3-lea în CNIR, respectiv locul al 4-lea în CE BMU.

La SBK 1000, Vlad Neaga, a luat un start excelent din pole position și s-a distanțat rapid de urmăritori obținând un 1:39 chiar in turul al 2-lea. Chiar dacă nimic nu părea să-i stea în cale, în turul al 3-lea, în primul viraj, după o frânare la limită, în momentul înclinării maxime a pierdut aderența roții față într-un „low side” fără urmări majore. Chiar dacă a reușit să ridice motocicleta, o defecțiune electrică l-a împiedicat totuși să continue cursa.

În a doua zi de concurs, respectând aceeași grilă de start, evoluțiile piloților au fost și mai bune, îndreptându-se spre atingerea scopului propus: cei trei piloți au urcat pe podium.
De data aceasta, din cauza frânei, Vlad Neaga a făcut stoppie pentru a nu lovi un pilot și ratează un viraj, ieșind pe iarbă. Reușește să revină, regăsindu-și ritmul de 1 min 40 sec/tur și recuperează cele 20 de secunde de întârziere, terminând în CE în spatele piloților bulgari.

Astfel, la clasa SBK 1000 – Vlad Neaga, locul 1 CNIR & Locul 3 CE BMU, la Formula 600, Bogdan Neagoe a obținut locul 1 CNIR & Locul 3 CE BMU iar la Formula 1000, Caius Draghici, a obținut locul al 3-lea CNIR & Locul 4 CE BMU.

„Piloții VN Motorsport Racing Team adoră motociclismul viteză, cu tot ce înseamnă acest lucru: plăcerea de a concura, adrenalina curselor, tensiunea momentelor dificile, dorinta de a performa, dar si munca echipei tehnice , și toate acestea se cuantifică în rezultatele obtinute și în bucuria cu care ne traim reușitele”, a afirmat Horea Neaga, managerul echipei VN Motorsport.

LĂSAȚI UN MESAJ