Vizite ministeriale neanunţate, în Timiş. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a discutat cu preşedintele CJT

87

Tot mai mulţi miniştri vin în vizite oficiale în Timiş şi în Timişoara, dar nu îşi fac publică agenda. Aşa s-a întâmplat şi vineri, când pe uşa Consiliului Judeţean Timiş a intrat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. El s-a întâlnit cu liderul CJT, Călin Dobra, în spatele uşilor închise.

Tot ce au transmis presei este că cei doi oficiali au vorbit despre tradiţii şi promovarea lor în spaţiul european. Din datele primite, vizita nu a adus şi vestea că vreo mare companie din Europa îşi va deschide afaceri şi în Banat şi nici că se doreşte deschiderea unui mare festival la nivel european.

“Consiliul Județean Timiș a arătat, încă din start, un interes deosebit și deschidere pentru sprijinirea activităților din cadrul programului președinției României la Consiliul UE. În acest fel, am răspuns pozitiv solicitărilor venite din partea Ministerului Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerului Sănătății și Ministerului Mediului și vom organiza, în primul semestru al anului 2019, zece evenimente: conferințe, workshop-uri, seminarii cu funcționari și experți europeni, atât în spațiile proprii, cât și în locațiile altor instituții din oraș”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

„Doresc să mulțumesc Consiliului Județean Timiș pentru disponibilitatea de a se implică alături de Guvernul României în organizarea în județ a mai multor evenimente pe parcursul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Județul Timiș reprezintă o parte esențială din imaginea de țară pe care vrem să o promovăm pe perioada mandatului nostru, atât datorită rolului hotărâtor pe parcursul Revoluției din 1989 pentru democrație, cât și prin prisma faptului că în 2021 Timișoara va deveni Capitala Culturală Europeană”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ