Vizită germană la nivel înalt în vestul țării

214

Odată cu masivele plecări din țară ale concetățenilor de etnie germană cultura bănățeană a pierdut o componentă importantă. Cei plecați încă mai păstrează sporadic legăturile cu locurile de baștină.

La nivel ofical se fac eforturi de a strânge legăturile dintre autoritățile din ambele state. Aceste colaborări sunt din cele mai diverse de la cele de investiții economice reciproce până la legături interumane directe. Ministrul justiției din landul Baden Württemberg, Guido Wolf, s-a aflat recent în vizită în Banat unde s-a întâlnit cu comunitatea germană.

Sâmbătă a fost întâmpinat la Casa Adam-Müller-Guttenbrunn din Timișoara de deputatul FDGR, Ovidiu Ganț, de dr. Ioan Fernbach, președinte FDGB, cât și de alte persoane din conducerea Forumului German. Au avut loc discuții privind situația minorității germane și posibilitatea de a extinde colaborarea pe multiple planuri dintre landul german și Forumul German cât și cu regiunea Banat.

Din Timișoara, Guido Wolf, și membrii delegației care îl însoțeau, s-au deplasat la Santana. În orașul din județul Arad oaspeții germani au participat. împreună cu ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, președintele FDGR, dr. Paul Jürgen Porr, președintele FDGB, dr. Ioan Fernbach și deputatul FDGR, Ovidiu Ganț la aniversarea a 150 de ani de la sfințirea bisericii catolice din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ