Vitezomanii din Timiș, ,,pescuiți” de polițiști! Controale la sânge pe drumurile din județ și în weekend!

218

Peste 700 de șoferi care circulau pe raza județului Timiș, fără a respecta normele rutiere, au fost sancționați de polițiști în doar patru zile. Unii circulau fără a avea acest drept, un exemplu fiind un bărbat despre care oamenii legii au aflat că avea permisul anulat din anul 2010. Alții, mai tupeiști, au fost prinși băuți la volan, aici fiind vorba despre un bărbat de 41 de ani, depistat cu o alcoolemie  de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe raza municipiului Timișoara.

,,În perioada 22 – 25 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 9 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 707 sancţiuni contravenţionale, 236 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 147  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.”, transmit reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.

Nici pietonii nu au fost iertați. Un număr de 59 de persoane care nu au respectat prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice, au fost amendate.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 71 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor.

De asemenea, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri vor continua acţiunile.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ