Viscolul din ţară întârzie trenurile spre Timişoara

482

Vremea rea din aproape toată ţara afectează şi trenurile care ajung în Gara de Nord din Timişoara. Astfel, garnitura care a venit de la Cluj Napoca, vineri dimineaţa, a ajuns la deatinaţie cu 44 de minute întârziere. De asemenea, trenul care a venit de la Iaşi a oprit în gara din Timişoara după o întârziere de o oră.

Cea mai mare întârziere o înregistrează trenul IR72-1 care vine de la Bucureşti. Acesta este încă pe traseu şi are peste 70 de minute întârziere. Astfel, călătoria are deja 12 ore, în condiţiile în care, în mod normal, călătorii trebuia să ajungă în Timişoara după doar 10 ore.

„Urmare avertizărilor meteo anunțate, circulaţia trenurilor de pasageri pentru perioada următoare se desfășoară în condiții de iarnă.

Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul și Eestul țării și echipele feroviare din unități (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul.

De asemenea, ne-am organizat cu locomotive diesel și în alte locații feroviare, în situația în care circulația cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar stațiile de preîncălzit vagoane funcționează la parametri normali. Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane”, transmite CFR Călători.

LĂSAȚI UN MESAJ