,,Virusul se stinge de unul singur” Un celebru imunolog anunță sfârșitul carantinei

13403

Francesco Le Foche, imunolog-infectolog la spitalul Umberto I din Roma, spune că virusul tinde să se stingă de unul singur. Iar reîntoarcerea la viaţa normală nu este aşa de departe.
Francesco Le Foche, imunolog-infectolog la spitalul Umberto I din Roma spune pentru Rai Radio2: „O reîntoarcere la o viaţă normală? Nu consider că e aşa de departe. Trebuie să aşteptăm următoarele 2 săptămâni, iar dacă lucrurile vor avansa în felul acesta, în primele 2 săptămâni ale lunii mai vom putea să ieşim şi să ne reorganizăm societatea. Dacă acest virus se va comporta cum ar trebui şi cum istoria cornavirusului ne-a învăţat, vom putea să ne reîntoarcem la viaţa noastră socială. Nu cred că va trebui să restrângem mult libertatea noastră şi autonomia noastră socială”.
După cum afirmă profesorul Le Foche, se pare că coronavirusul a pierdut din vigoare
„Acest virus, ca şi alţi coronaviruşi, a început să piardă din vigoare şi tinde să se stingă de unul singur. Aşa se întâmplă. Este foarte cunoscut în cercurile oamenilor de ştiinţă că coronavruşii tind să provoace pandemie şi apoi, încet-încet, puterea lor scade. Mai ales când există o reducere a entropiei sociale. Graţie izolării, acest virus neputând contagia persoanele care sunt închise în case, încet-încet nu mai are încărcătura necesară să se răspândească şi deci tinde să se stingă, să trăiască un fel de moarte programată. Sperăm ca acest lucru să se petreacă rapid şi se pare că primele călduri vor fi de ajutor”.

 

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ