Viral pe net: ”Impozitul pe gospodărie pe înțelesul tuturor”!

1627

Impozitul pe gospodărie a ajuns să fie cea mai discutată și cea mai dezbătută temă, întoarsă pe toate fețele și rămasă tot nelămurită.

Iar dacă oamenii serioși nu reușesc să o lămurească, atunci o fac cei care au simțul umorului. O astfel de postare, intitulată ”Impozitul pe gospodărie pe înțelesul tuturor” a devenit deja virală:

Multă confuzie a creat în opinia publică proiectul legii impozitării gospodăriilor. Guvernul nu s-a priceput să explice bine ce e cu acest nou soi de impozit și nici care e utilitatea lui.

Iată că noi vă lămurim cum stă treaba cu acest misterios impozit pe gospodărie.

Deci, treaba stă cam așa: dacă tu ai o căsuță din chirpici și eu o vila cât Casa Poporului, astea nu intra la impozitul pe gospodărie, că n-aduc profit.

Tu însă ai o găină, eu am un pitbull. Sau zece pitbulli, n-are a face. Tu vei plăti impozit 10 % din venitul pe care ți-l aduce găina. Eu nu plătesc nimic, căci pitbull-ul nu face ouă. Dacă într-un an de zile găina ta face 300 de ouă, 30 de ouă trebuie sa le dai statului de fiecare găină pe care o ai în ogradă. Să calculăm: 30 ouă x 5 lei/buc = 150 lei pe an de găină impozit.

Tu ai un porc, eu am o pisică birmaneză. Un porc de tăiat la Ignat face cam 1 500 lei cel putin. Deci mai ai de dat înca 150 lei/an statului. Eu n-am de dat nimic, căci pisica birmaneză nu se taie de Ignat. Și pitbullii și pisicile birmaneze îmi provoacă cheltuieli de întreținere, așa ca voi primi bani de la stat din cheltuielile deductibile.

Tu ai o gradină în care cultivi diverse legume. La 20 de ari obții un venit aproximativ de 7 000 lei/an. 700 lei trebuie sa-i plătești impozit pe gospodărie. Eu nu trebuie să plătesc nimic, căci în grădina mea nu cultiv decât un teren de tenis. Care nu-mi aduce profit, ci cheltuieli. Mai am de primit bani și pentru terenul de tenis…

Dacă pe lângă toate bogățiile tale de până acum mai ai și-o vacă, ai pus-o ! Ea dă în medie 7 litri de lapte pe zi. Să socotim iarași: 7 litri x 5 lei = 35 lei venit pe zi. 35 lei x 300 zile = 10 500 lei/an. De aici vei mai plăti statului încă 1 050 lei anual.

Eu nu am vacă, doar o piscină. Piscina nu-mi aduce profit, doar cheltuieli. Mai primesc bani de la stat și pentru piscina mea…

La final, să facem totalul: dragă gospodarule, ai de dat 150 lei statului de fiecare găină, încă 150 de lei de porc, 700 de lei de grădină și 1050 de vacă în fiecare an. Cu totul face 2 050 lei pe an impozit de gospodărie medie. Cam tot pe atâta am de primit și eu de la stat din cheltuieli deductibile.

Te-ai lămurit, dragă gospodarule, cum stă treaba cu impozitul pe gospodărie? Ai priceput utilitatea lui? De unde să-mi plătească mie statul cheltuielile deductibile, dacă nu din impozitul tău pe gospodărie?

1 COMENTARIU

  1. Eu cred că nu știi tabla înmulțirii sau nu ai mai ieșit la piața de mult. Nu găsești un ou cu 5 lei nici eco, cel mult 0,5 lei adică un impozit de 15 lei, dar intri in suma deductibila de 50000. Nu sunt PSD, dar nici nu îmi place minciuna. Dacă cunoști ceva spune, dacă nu mai bine taci. O zi cât mai plăcută.

LĂSAȚI UN MESAJ