Violeții încep lupta din play-out cu două deplasări

81

ACS Poli va intra în play-out de pe poziția a 11-a după disputarea ultimei partide a sezonului regulat. Violeții vor începe faza secundă cu două deplasări lungi, la Voluntari și Juventus București.

Liga 1 de fotbal intră în faza secundă, una în care se decide practic totul: campioana, participantele în cupele europene și retrogradatele. Pentru ACS Poli primăvara anului 2018 o regăsește, ca de fiecare dată, în play-out, luptând pentru supraviețuire. Dacă în 2016 planul nu a funcționat și echipa a retrogradat, în stagiunea precedentă violeții au reușit o salvare miraculoasă ținând cont că au plecat de la -14 puncte.

În acest an Poli va demara partea secundă a campionatului cu 14 puncte, după înjumătățirea și rotunjirea punctelor. Bănățenii au acumulat 27 de puncte în urma remizei de la Craiova, scor 1-1, în ultima etapă a sezonului regular. Adversarii timișorenilor în play-out vor fi FC Botoșani (20 puncte), Dinamo București (20 puncte), FC Voluntari (14 puncte), Concordia Chiajna (14 puncte), Sepsi Sfântu Gheorghe (10 puncte), Gaz Metan Mediaș (8 puncte) și Juventus București (6 puncte).

Marți seara s-a definitivat și programul din play-out după disputarea ultimei partide (Chiajna – Voluntari 3-1). Acest rezultat a coborât-o pe gruparea timișoreană pe poziția a 11-a și primul joc va fi împotriva lui FC Voluntari, în deplasare, în 10 martie. Va urma o nouă deplasare, la Ploiești, pentru jocul cu Juventus București, iar în runda a treia primul joc acasă cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Programul din play-out pentru ACS Poli

Etapa I: FC Voluntari – Poli Timișoara

Etapa II: Juventus București – Poli Timișoara

Etapa III: Poli Timișoara – Sepsi Sf. Gheorghe

Etapa IV: Gaz Metan Mediaș – Poli Timișoara

Etapa V: Poli Timișoara – Dinamo București

Etapa VI: FC Botoșani – Poli Timișoara

Etapa VII: Poli Timișoara – Concordia Chiajna

Etapa VIII: Poli Timișoara – FC Voluntari

Etapa IX: Poli Timișoara – Juventus București

Etapa X: Sepsi Sf. Gheorghe – Poli Timișoara

Etapa XI: Poli Timișoara – Gaz Metan Mediaș

Etapa XII: Dinamo București – Poli Timișoara

Etapa XIII: Poli Timișoara – FC Botoșani

Etapa XIV: Concordia Chiajna – Poli Timișoara

”Va fi un campionat foarte disputat, majoritatea echipelor sunt sensibil egale din punct de vedere al valorii. Trebuie să luptăm în continuare pentru a demonstra că merităm să rămânem în prima ligă. Trebuie să câștigăm multe meciuri pentru a începe să facem calcule. Obiectivul nostru e evitarea retrogradării. Cred că în momentul de față, ținând cont de situația în care se află orașul, e un obiectiv realist”, este analiza făcut de antrenorul Leo Grozavu înaintea jocurilor din play-out.

Miza din play-out o reprezintă evitarea ultimelor două locuri care înseamnă  retrogradarea directă în liga secundă, iar antepenultima poziție înseamnă barajul de menținere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ